Diepe Hel Holterbergloop start voortaan op zondag

De 30e editie van de Diepe Hel Holterbergloop vindt plaats op zondag 29 oktober 2017. Na goed overleg kiest de organisatie ervoor om het jaarlijkse terugkerende evenement te verplaatsen van zaterdag naar zondag. Zo zit het evenement geen winkels in de weg en kan de start toch midden in het centrum van Nijverdal of, zoals dit jaar, Holten plaatsvinden. Veiligheid blijft boven alles, ook met het toenemende aantal deelnemers.

De Diepe Hel Holterbergloop maakt grote groei door
Naast het vergemakkelijken van het afsluiten van wegen en extra parkeermogelijkheden, geeft de organisatie nog een reden waarom de Diepe Hel Holterbergloop is verplaatst van zaterdag naar zondag: “De Holterbergloop heeft ambitie te groeien en aan te sluiten bij de grotere loopevenementen die eveneens op zondag plaatsvinden. Met onze nieuwe hoofdsponsor, Salland Zorgverzekeringen, hebben we een goede samenwerking, net als met onze andere sponsoren. Samen maken wij die ambitie mogelijk”.

Nieuwe afstand zorgt voor meer uitdaging
****Het prachtige evenement, waarbij deelnemers hardlopen over de Sallandse Heuvelrug groeit niet alleen in het aantal deelnemers. Vanaf de 30e editie groeit de Diepe Hel Holterbergloop ook in afstand. De afstand van 20 km wordt dit jaar verlengd naar een halve marathon. “Veel lopers gaven vorige edities aan dat zij het jammer vonden dat die 20 km nét geen halve marathon is. De halve marathon zegt hardlopers veel meer dan een 20 km”, aldus de organisatie.

Vol is vol
Voor alle afstanden geldt dit jaar: vol is vol. Het evenement biedt vier verschillende afstanden. Het goed bezochte evenement is dan ook voor beginners, gevorderden en voor jong tot oud. De vele bedrijven in de omgeving kunnen hun beste beentje voorzetten tijdens de de Europlanit Bedrijvenloop van 5 km. Deelnemers kunnen meedoen met de Rabobank Kidsrun 1 km, de Sans-Online 5 km, de Hemink 10 km en de Tastoe halve marathon. Er is geen na-inschrijving mogelijk, behalve bij de Kidsrun. Inschrijven voor de Diepe Hel Holterbergloop kan via Diepehelholterbergloop.nl www.diepehelholterbergloop.nl.