IVN-wandeling over de bloeiende heide

Op de grote paarse heide

locatie
Parkeerplaats bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Maak met IVN-gidsen een mooie avondwandeling over de bloeiende heide. De Sallandse Heuvelrug heeft de grootste aaneengesloten oppervlakte droge heide van Noordwest-Europa.

Wandeling over de bloeiende heide
Op woensdag 23 augustus vertrekken om 19.00 uur IVN-gidsen voor een avondwandeling over de (hopelijk) prachtig paars bloeiende heide van de Sallandse Heuvelrug.
Het vertrek is om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441GS Nijverdal.

De Sallandse Heuvelrug heeft de grootste aaneengesloten oppervlakte droge heide van Noordwest-Europa. Vanaf het uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht over de bloeiende Struikheide. Imkers zijn blij als hun bijen de heide bezoeken en er waardevolle bijenhoning van maken. Het is ieder jaar wel afwachten of het Heidehaantje (een kevertje) zich tegoed heeft gedaan aan de heideplanten.
Wandel mee om dat en nog veel meer te ontdekken. En misschien kunnen we aan het eind genieten van een prachtige zonsondergang.
Vooraf opgeven is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Voor informatie: www.ivn.nl/hellendoorn-nijverdal . Of bel Hanneke van Schooten, tel 0548 – 615930; 06-17 89 15 57

Wanneer 23 augustus 19.00 uur

Prijzen gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

Locatie Parkeerplaats Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Nijverdal