Op zoek naar De Grote Vijf op de Sallandse Heuvelrug

locatie
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor één van de 5 wilde dieren van Nederland! Op de Sallandse Heuvelrug ga je op zoek naar het ree. Kortom: een groot avontuur voor het hele gezin!

Kom speuren naar reeën op de Sallandse heuvelrug. We wandelen naar schaapskooi Twilhaar waar een kopje koffie/thee/limonade voor je klaar staat. Daarna gaan we in landrovers op zoek naar reeën. Onderweg vertelt de boswachter via de walkietalkie hoe je reeënsporen in het veld kunt herkennen en waarschuwt hij als er reeën in het vizier zijn. Soms stap je uit om te voet op zoek te gaan naar reeën of hun sporen. Na afloop van de tocht staan er broodjes en soep voor je klaar. Je krijgt een stoer Grote Vijf paspoort met een stempel van een pootafdruk van een ree.

De starttijden variëren gedurende het seizoen. Deze excursies zijn alleen online te boeken, in het overzicht van de locaties staan de starttijden aangegeven. www.scoordegrotevijf.nl

De Grote Vijf compleet maken? Wil je ook de andere vier spotten? Op bijvoorbeeld de Veluwe spot je het wild zwijn, in de Oostvaardersplassen spot je edelherten, in de Biesbosch speur je naar bevers en in Zeeuws Vlaanderen vind je zeehonden. Tips: Kleed je op het weer en trek stevige schoenen of laarzen aan. De boswachter heeft verrekijkers te leen.

Startpunt: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Grotestraat 281 7441 GS Nijverdal Meer info: 0548-612 711 of buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl