Eindeloze Heuvelentocht

Meerdaagse struintocht over de 'bergen' van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Liefhebbers van meerdaagse wandeltochten in de natuur kunnen in augustus hun hart ophalen op de Sallandse Heuvelrug. Tijdens de themaweken De Paarse Loper kun je drie dagen wandelen en struinen door gebieden waar je normaal niet zo snel zal komen. Dit alles onder begeleiding van een ervaren natuurgids. Boswachters, de schaapherder sluiten zich af en toe bij de groep aan om informatie te geven over natuur ter plaatse. De Eindeloze Heuvelentocht is gepland van 30 augustus t/m 1 september 2017.

Eindeloze Heuvelentocht 2017
Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug organiseert in samenwerking met Landschap Overijssel, Vereniging Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor de negende keer een ongelooflijk mooie wandeltocht over de Sallandse Heuvelrug. In navolging van het succes van voorgaande jaren, wordt in de zomer van 2017 wederom een Eindeloze Heuvelentocht georganiseerd, dit in het kader van de Sallandse Heidedagen. De tocht is gepland van 30 augustus t/m 1 september.

Eindeloze vergezichten
Drie dagen wandelen onder begeleiding van een ervaren natuurgids over restanten van de voorlaatste ijstijd. De tocht zal gaan van de Lemelerberg, via de Eelerberg, de Hellendoornseberg, de 'bergen' in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en eindigen aan de voet van de Holterberg. Onderweg zullen boswachters die werkzaam zijn in het gebied je meenemen naar de mooiste plekjes en u wijzen op de eindeloze variatie van de flora en fauna van de heuvelrug. Je komt daarmee op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt…

Aan deze Eindeloze Tocht kunnen maximaal 18 mensen deelnemen. Aangezien er flinke wandelingen op het programma staan is een goede conditie noodzakelijk. Alleen dan kun je onderweg volop genieten van de rust, de afwisseling in het landschap, het reliëf, de vele vogels en heidevelden én de verhalen die over het gebied te vertellen zijn.

De kosten voor deze begeleide groepstocht zijn € 165,= per persoon op basis van overnachting in eigen tentjes op eenvoudige kampeerplaatsen. Voor de inwendige mens wordt gezorgd en met de groep zal worden gekookt. Tijdens de dagtochten draag je alleen dagbagage, de tenten en overige materialen worden vervoerd.

Aanmelden en informatie kan via l.m.de.haan@ivn.nl, telefoon: 06-29538640