Ich bin ein Berliner

Eerste tentoonstelling Museum No Hero

locatie
Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Ich Bin ein Berliner, die tegelijk is geopend met het nieuwe Museum No Hero, toont kunst uit de Duitse hoofdstad uit de periode ca. 1977-2017.

De stad Berlijn is een levend organisme dat voortdurend transformeert. De inwoners vormen de stad, maar de stad vormt op zijn beurt de mensen die er wonen. De tentoonstelling ‘Ich bin ein Berliner’ toont de stad door de ogen van een selectie kunstenaars die de laatst vijftig jaar onderdeel zijn geweest van dit organisme, zoals Rainer Fetting, Elvira Bach, Salomé en Luciano Castelli. Zij worden tot de neo-expressionisten of Nieuwe Wilden gerekend. Het persoonlijke verhaal van deze kunstenaars vormt de rode draad van de tentoonstelling.

Over Museum No Hero
Op 15 april 2018 heeft een nieuw kunstmuseum zijn deuren geopend: Museum No Hero. Dit museum is gevestigd in een mooi historisch pand in Delden, omgeven door een prachtige tuin. In het gebouw vind je een Museumwinkel en een restaurant.

Negen tentoonstellingszalen - gevuld met een prachtige selectie schilderijen, sculpturen, meubels en een enkele klok - tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis.

Foto: Rainer Fetting, De Kus