Living Colors

tentoonstelling Museum No Hero

locatie
Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Living Colors, toont werken van o.a. Frank Stella, Bernard Frize en Louise Nevelson. Sommige schilderijen zou je wel willen aanraken, zo spannend is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

Kleur beïnvloedt ons denken en doen. Rood staat voor gevaar, groen geeft ons een veilig gevoel en blauw associëren we met koel en koud. Een abstract werk ontleent zijn zeggingskracht voor een groot deel aan de kleur- en materiaalkeuze van de kunstenaar. Paneel of doek, glad of juist ruw, pasteus of vlak: in de tentoonstelling Living Colors laten we zien wat het effect is van verschillende ondergronden en kleurstellingen op hoe je een schilderij beleeft. In het museum kan je de effecten niet alleen zien, maar ook voelen. Van een deel van de schilderijen wordt een ‘voelstaal’ gemaakt, zodat je met je handen kunt voelen wat je ogen al hebben waargenomen. Met werk van o.a. Frank Stella, Bernard Frize en Louise Nevelson.

Over Museum No Hero
Op 15 april 2018 opent een nieuw kunstmuseum zijn deuren: Museum No Hero. Dit museum is gevestigd in een mooi historisch pand in Delden, omgeven door een prachtige tuin. In het gebouw vind je een Museumwinkel en een restaurant.

Negen tentoonstellingszalen - gevuld met een prachtige selectie schilderijen, sculpturen, meubels en een enkele klok - tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis.