Het kleine meisje van meneer Linn

muzikaal verhaaltheater

locatie
Cultureel Centrum Het BeaufortMarkelo

Op 3 november 2019 komt Thea Rijsewijk naar het Beaufort. Een muzikaal verhalenverteller over het verhaal van het kleine meisje van meneer Linn.

Meneer Linh, een oude man, vlucht met zijn kleindochter voor het oorlogsgeweld in zijn land Vietnam. Als hij asiel krijgt in Frankrijk, ontmoet hij op een van zijn wandelingen een oudere, eenzame Fransman, voor wie hij veel gaat betekenen. Als meneer Linh plotseling naar een andere opvang wordt overgeplaatst, raken de twee mannen – tot hun groot verdriet – elkaar kwijt. De oude man laat het er niet bij zitten en gaat met zijn kleindochter op zoek naar zijn vriend.

Onder de naam Het Muzikaal VertelTheater brengt Thea Rijsewijk (Gorssel) vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen met een dramatisch plot en die op een genuanceerde manier een belangrijk menselijk thema behandelen. De tekst bewerkt zij zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en het karakter van het verhaal behouden blijven. Door de vertelling heen weeft zich de muziek die daarbij past, zowel qua instrument als qua soort muziek.