Embodied Lines

Herfsttentoonstelling

locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

Op zaterdag 21 september wordt de internationale tentoonstelling geopend en vanaf 22 september te bezichtigen. Embodied Lines is een experimentele groepstentoonstelling met onder meer in situ gemaakte muurtekeningen, installaties en performances, die uitnodigen tot zowel introspectie als interactie.

In de tentoonstelling zijn tekeningen bijeengebracht waarin de ervaring van het fysieke lichaam centraal staat. Hoe kan een fysieke handeling of lichamelijke sensatie in een beeld worden omgezet en gecommuniceerd? Deze vraag voedt de uiteenlopende artistieke praktijken van de vier deelnemers. De werken weerspiegelen als het ware een versterkt lichaamsbewustzijn. Daarin is niet alleen artistiek onderzoek naar de zintuiglijkheid van het eigen lichaam merkbaar, maar ook de relatie van dat lichaam tot de omgeving en de ander. Het grijpt terug op de fysieke essentie van ons mens-zijn.

Deelnemende kunstenaars
Uli Kürner (D/NL), Liesje van den Berk (NL), Nicole Wendel (D), Katrina Brown (UK) en aristiek leider: Nanette Kraaikamp.

Drawing Centre Diepenheim is op 1e kerstdag en 1 januari gesloten.