Politiek in de Pol

UITVERKOCHT!

prijs
€ 5,00
locatie
Cultuurcentrum Herberg de PolDiepenheim

Politiek in de Pol is een maandelijkse politieke talkshow in Diepenheim, die in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een groot succes, waar landelijk politici graag hun opwachting maken. Vandaag D66-kamerlid Tjeerd de Groot.

Politiek in de Pol is vandaag geheel gewijd aan de toekomst van de landbouw in Nederland. Te gast bij presentator Hans Verbeek is het D66-Kamerlid Tjeerd de Groot. Met zijn opmerking over de halvering van de veestapel veroorzaakte hij een golf van boerenprotesten in het hele land.

Tjeerd de Groot is Kamerlid voor D66 sinds 2017. Eerder was hij werkzaam op het ministerie van Landbouw, onder meer als politiek assistent van minister Laurens Jan Brinkhorst, en op de Nederlandse ambassade in Berlijn, waar hij zich inzette voor de imagoverbetering van de tomaat. Daarna was hij zes jaar directeur van de Nederlandse Zuivelorganisatie, waar hij werkte aan de verduurzaming van de zuivelketen. Bij Politiek in de Pol vertelt Tjeerd de Groot welke maatregelen er volgens hem genomen moeten worden om de huidige stikstofcrisis te lijf te gaan, en hoe hij de toekomst van de landbouw in Nederland ziet.

De tweede gast is Erik Volmerink, CDA-wethouder in de gemeente Tubbergen. Volmerink heeft zelf een bedrijf met vleeskoeien en is betrokken bij Mineral Valley Twente, het initiatief om de bodemgezondheid in Twente te verbeteren en afvalstoffen om te vormen naar bruikbare grondstoffen. Mineral Valley Twente onderzoekt in proeftuin nieuwe oplossingen en technieken. Hoe ziet hij de toekomst van de landbouw in Nederland?

Ook veehouder Arjan Meutstege uit Diepenheim komt langs. Het boeren zit de Meutsteges al generaties lang in het bloed. Hij vertelt of het nog wel leuk is om boer te zijn. De interviews, door presentator Hans Verbeek, worden afgewisseld met muziek van MoNoMaN en de column van Theo Hakkert. Het publiek is tevens vrij om vragen te stellen.

Over Politiek in de Pol
De landbouw-special is de 26e aflevering Politiek in de Pol, de maandelijkse politieke talkshow in Diepenheim. De afgelopen seizoenen waren onder anderen te gast: Ank Bijleveld, Rob Jetten, Lodewijk Asscher, Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Henk Kamp, Han ten Broeke en Pieter Omtzigt, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.

De 26e aflevering van Politiek in de Pol start zondag 1 december om 17.00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De muziek begint om 16.30 uur. Toegangskaarten à 5 euro zijn te reserveren via www.diepenheim.nl.

Let op, deze voorstelling is verplaatst van 10 november naar 1 december. Deze 26ste aflevering was uitverkocht, gekochte kaartjes zijn geldig op de nieuwe datum of kunnen tot 21 november gerestitueerd worden aan de kassa van het Cultuurcentrum. De Landbouw-special van Politiek in de Pol begint op zondag 1 december om 17.00 uur, muziek vanaf 16.30 uur, aan de Raadhuisstraat 8 te Diepenheim.