Interactieve performance door Kunstenaars

Liesje van den Berk en Uli Kürner

prijs
gratis
locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

In het kader van de tentoonstelling Embodied Lines in Drawing Centre Diepenheim vinden er op zaterdag 16 november twee performances plaats. Kunstenaars Liesje van den Berk en Uli Kürner vragen het publiek om deel te nemen en zo onderdeel te worden van hun interactieve performances.

Programma Uli Kürner
15.00 ontvangst/inloop in Drawing Centre Diepenheim, met koffie / thee en ruimte om de tentoonstelling te bekijken
15.15 Wandeling onder leiding van Uli Kurner
15.45 retour in Drawing Centre Diepenheim

Programma Liesje van den Berk
15.45 Ontvangst en uitleg in Het Ottenhuis (tegenover Cultuurcentrum Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8) voor de deelnemers van de performance
16.15 Start performance met publiek
16.45 Einde performance, afsluiting met een drankje

Klankwandeling - Uli Kürner
Voor Uli Kürner is de wandeling een belangrijk gegeven in zijn artistieke praktijk. Zijn performance bestaat dan ook uit een wandeling, met het publiek, door Diepenheim. Hij laat zich daarbij leiden door het klanklandschap. Al lopend en luisterend zullen van tevoren door Kürner opgestelde afspraken en spelregels de looproute bepalen. Uit welke richting komt het geluid? Waar is het volume hard, waar is het zacht, hoog, laag? Welke vorm heeft de geluidsomgeving?

Ik geef je één lijn - Liesje van den Berk
In de performance nodigt Liesje van de Berk veertien deelnemers uit om zonder woorden een verbinding met elkaar te maken. De deelnemers tekenen samen een doorlopende rechte lijn. Een potlood gaat daarbij van hand tot hand. De onderlinge relaties tussen de lijnen, handen en de interacties van de deelnemers vormen een uniek proces, dat zowel de individualiteit van tekenen laat zien als de saamhorigheid van een collectief dat tijdens het tekenen beweegt als één lichaam. De performance wordt gefilmd en direct live geprojecteerd, hierdoor ontstaat een simultaan beeld waarin live-interactie en de representatie van deze actie samenvallen.

Deelname
Wil je je opgeven voor één van de performances geef je dan op via info@kunstvereniging.nl. Voor Performance van Uli Kürner, o.v.v. Performance Uli Kürner. Start locatie: Drawing Centre (Kuimgaarden 1)
Eind locatie: Ottenhuis Diepenheim (Raadhuisstraat 11)
Duur: 25 minuten
Deelnemers: max. 10 personen

Voor Performance Liesje van den Berk, o.v.v. Liesje van den Berk. Voorafgaand aan de performance krijg je in 20 minuten een korte instructie van Liesje van den Berk. Het is uiteraard ook mogelijk te komen kijken naar de performance zonder hieraan actief deel te nemen. Locatie: Ottenhuis
Deelnemers: max. 14 personen
Duur: 40 minuten
Publiek: max. 30 personen