Lezing Jan Terlouw

prijs
€ 10,00 - € 12,50
locatie
ZINiN TheaterNijverdal

U herinnert het zich misschien nog wel, het warme pleidooi voor geborgenheid van oud-politicus Jan Terlouw in DWDD van december 2016.

Zijn inmiddels beruchte beeldspraak over het touwtje uit de brievenbus in een tijd dat niemand zijn deur nog op slot deed. Op dinsdag 19 november komt Terlouw naar het ZINiN Theater en gaat nog verder in op het Nederland van nu, de dringende noodzaak van duurzaamheid en zijn prioriteit om het publieke belang weer voorop te stellen.

Zorgen om de wereld
Terlouw maakt zich ernstig zorgen over de wereld. Over de Brexit, het beleid van Trump, het veranderende klimaat. Bij DWDD hield hij een speech en sprak Nederland toe. Hierbij keek hij recht in de camera en zijn woorden sloegen aan. Hij raakte de gevoelige snaar van Nederland en haalde daarmee de volgende dag alle kranten. Terlouw wil terug naar het aloude vertrouwen in elkaar, integriteit van politici en het publieke belang moet weer gediend worden in plaats van voortdurend naar het eigen ego te staren. Daarover komt Terlouw in Nijverdal een lezing houden. Zonder klef te worden, maar min of meer als een levende legende van inmiddels 88 jaar oud. Als een soort aartsvader van Nederland, zoals het NRC in 2016 schreef.

Kaarten voor lezing Jan Terlouw bestellen
U kunt uw kaarten voor de lezing van Jan Terlouw bestellen via www.zinin.com of telefonisch via 0548-624489. Afhalen bij de Tourist Info/VVV kan ook.