“Van Spoetnik tot Sterrenschip”: het verleden, heden en toekomst van de Ruimtevaart

Een sterrencollege door Erik Laan ruimtevaart deskundige.

prijs
€ 8,00
locatie
Sterrenwacht Hellendoorn, Nijverdal

In dit sterrencollege neemt Erik Laan ons als in een spannend verhaal, mee op een reis door het verleden, heden en verre toekomst van de ruimtevaart.

De ruimtevaart heeft de mensheid veel welvaart gebracht de afgelopen 60 jaar. Denk maar aan de Telecomsatellieten, navigatie systemen in de auto en aardobservaties voor het weer en klimaat. Er is een nieuwe golf van ruimtevaart technologie bezig die grote beloftes in zich heeft: de Chinese ruimtevaart, mensen op Mars en Interstellaire reizen. In dit sterrencollege neemt Erik Laan ons als in een spannend verhaal, mee op een reis door het verleden, heden en verre toekomst van de ruimtevaart.

Erik Laan is al meer dan 20 jaar werkzaam als consultant in de Ruimtevaartindustrie. Als ex bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Ruimtevaart is hij een veel gevraagde expert in de media als het gaat over de actualiteit in de Ruimtevaart. Zo gaf hij regelmatig commentaar in het radio en tv journaal over ruimtevaart onderwerpen. Naast zijn technische werk geeft hij ook vaak lezingen aan een breed publiek over het onderwerp ruimtevaart.

De zaal is van 18.45 uur geopend.