Agenda

Etalageroute Markelo

Locatie
Centrum, Markelo

In samenwerking met de Markelose ondernemers gaat de Kunststichting Markelo diverse etalages in het centrum opfleuren met schilderijen, foto’s en beelden van lokale (amateur)kunstenaars.

Twente Asperge Tour 2018

Locatie
Diverse locaties Twente

In het officiële aspergeseizoen vanaf van 12 april tot en met Sint Jan 24 juni 2018 kunnen zowel Twentenaren als toeristen 10 weken lang gaan genieten van vele activiteiten met asperges uit Twente.

MIKC presenteert Blikveld3D

Kunsthistorische projecten in Delden

Aanvang
Locatie
Perron 1 | Kunststation Delden, Delden

MIKC organiseert in 2017 en 2018 zeven projecten rondom het verhaal van Overijssel. Deze kunsthistorische projecten geven een ruimtelijke kijk op de geschiedenis van Delden en haar bewoners.

Twickeler Boswandeling

Aanvang
Locatie
Museum- en expositieboerderij Wendezoele, Delden

De Hengelose Wandelunie organiseert op zondag 22 april a.s. wederom haar jaarlijkse Twickeler Boswandeling. De startlocatie is dit jaar Museumboerderij de Wendezoele, aan de Twickelerlaan 14 in Delden. De te lopen afstanden zijn 5, 10, 15 en 20 km.

Smaak Event

Het proeverij event van Salland

Aanvang
Locatie
Landgoed de Uitkijk, Hellendoorn

Twentse kazen, gerookte vis uit Marle, ambachtelijk brood, bijzondere gerechtjes, mooie wijnen, speciaal bier, kookworkshops en meer…. dat is het Smaak event.

De Wilde Stad

Abututu's Wild Amsterdam

Aanvang
Locatie
ZINema, Nijverdal

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad.

Groepstentoonstelling Anatomy of the Digital

Aanvang
Locatie
Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

De groepstentoonstelling Anatomy of the Digital concentreert zich op de weerbarstige relatie tussen digitale media en het dagelijks leven. Digitale media zijn een hoeksteen geworden van onze alledaagse omgeving en ons handelen.

Expositie J’essaye de me reconstruire

Ronny Delrue

Aanvang
Locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

Ronny Delrue denkt zoals hij tekent en tekent zoals hij denkt. Hij doet als het ware een poging om zichzelf en zijn wereldbeeld te reconstrueren in een beeldende vorm op het papier.

Living Colors

tentoonstelling Museum No Hero

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Living Colors, toont werken van o.a. Frank Stella, Bernard Frize en Louise Nevelson. Sommige schilderijen zou je wel willen aanraken, zo spannend is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

Outside

tentoonstelling Museum No Hero

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Outside geeft een beeld van de (internationale) belangstelling voor de Haagse School en de ontwikkeling van deze stroming in binnen- en buitenland.

Carels Tuindag

Ontzorg de jonge mantelzorger

Aanvang
Locatie
Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven, Delden

De derde editie van Carels Tuindag, een fundraisingsactiviteit t.b.v. het project ‘Ontzorg de jonge mantelzorger’ wordt gehouden op zondag 22 april. Een geweldig evenement in de tuin van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven.

Ich bin ein Berliner

Eerste tentoonstelling Museum No Hero

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Ich Bin ein Berliner, die tegelijk opent met het nieuwe Museum No Hero, toont kunst uit de Duitse hoofdstad uit de periode ca. 1977-2017.

Expositie Greet Steenland

Aanvang
Locatie
Galerie Àlafran, Diepenheim

In de olieverfschilderijen van Greet Steenland draait het om het pure landschap. Als hedendaags impressionist beperkt zij zich tot kleur en vorm om de wereld weer te geven die ze voor ogen heeft.

Holtense Kermis

Nieuwe datum!

Aanvang
Locatie
Centrum van Holten

Dit weekend strijkt de jaarlijkse Kermis weer neer in Holten. Liefhebbers kunnen zich weer uitleven in de verschillende kermisattracties!