Agenda

Kunstroute Markelo

Thema: Monsters

Locatie
VVV Informatiepunt Markelo, Markelo

Ben je een liefhebber van kunst? Dan moet je deze route echt fietsen of rijden! Langs de fraaie route staan tijdelijk schilderijen en ruimtelijke kunstwerken opgesteld.

De Beer is Los

Summer Edition

Locatie
Feestterrein Espelo, Holten

Voor wie de zomer niet heet genoeg kan zijn, is er op zaterdag 21 juli a.s. De Beer is Los-Summer Edition! HET open air muziekfestival van het oosten op het feestterrein aan de Espelodijk hult zich deze derde editie in tropische sferen voor een zinderende start van de zomervakantie.

Binnenkieken bij Boeren

Expositie

Locatie
Sportcomplex de Pol, Bentelo

Vanaf zaterdag 31 maart is er een bijzondere foto-expositie te zien in de hal van Sportcomplex De Pol in Bentelo. De expositie met de naam ‘Binnenkieken Bij Boeren’ werd geopend door Europarlementariër Annie Schreijer.

Fotoclub Borne exposeert

in De Stoevelaar

Locatie
De Stoevelaar, Goor

De Fotoclub Borne exposeert met 30 foto's in de Stoevelaar in Goor. De foto's geven een beeld van de verscheidenheid aan fotografische interesses van de deelnemende fotografen.

Zaterdagmarkt Rijssen

Aanvang
Locatie
Elsenerstraat, Kerkstraat, Schild, Rijssen

Iedere zaterdag, de gehele dag, is er een markt in het centrum. Voornamelijk consumptiemarkt met een grote diversiteit.

Oldtimer trekker toertocht

Aanvang
Locatie
Oldtimer Trekker Toertoch, Diepenheim

Ronkende trekkers, bijzondere exemplaren en enthousiaste deelnemers. De derde editie van de Oldtimer Trekker Toertocht door de omgeving van Diepenheim is absoluut de moeite waard!

The Fabric of Time

Zomerexpositie in Oranjerie Twickel

Aanvang
Locatie
Kasteel Twickel, Delden

Van 3 juni tot en met 30 september 2018 The Fabric of Time: presentatie kunstwerken en kunstboek van Ellen Korth, geïnspireerd op de textielcollectie van kasteel Twickel. Een foto-boekproject over liefde en vergankelijkheid.

Midzomer-expositie Galerie Tolg'Art

Kleurvolle taferelen....... abstract versus figuratief!

Aanvang
Locatie
Galerie Tolg`Art, Wierden

Expositie van de kleurrijke taferelen van Rens Hoekstra versus de kleurvolle portretten en zeeschappen van Laura Rominu. Verder stenen en stalen beelden van Marja van Elsberg. Vernissage zal plaatsvinden op 23 juni om 14:00 uur.

Sallandse Heuvelrug Zomerfair

Aanvang
Locatie
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

Het echte zomergevoel! Begin de zomer met heerlijk inspiratie op doen voor binnen en buiten bij onze specialisten, smaakmakers en trendsetters!

Zandsculpturen en 3D Streetart

bij Kasteel Warmelo

Aanvang
Locatie
Landgoed Warmelo, Diepenheim

Vanaf dinsdag 1 mei tot en met 1 oktober kun je de meest waanzinnige zandsculpturen bewonderen in de tuin rondom Kasteel Warmelo. Top kunstenaars uit diverse landen hebben eraan meegewerkt! Nieuw dit jaar is ook het 3D Streetart.

Ritje met de Heidelslak

Aanvang
Locatie
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak,een electrokar,is ingericht om zeven mensen mee te nemen. Het is zelfs mogelijk om een rolstoel in de Heideslak te plaatsen.

Vaartocht met de Enterse Zomp

Aanvang
Locatie
Varende Zomp de vriendschap, Enter

Op dinsdag t/m zaterdag kunt u in de zomermaanden zonder afspraak meevaren op een authentieke zomp. Afvaart eenmaal per uur tussen 11:00-16:00 uur.

Stap uit het doek

Nagelhout-expositie

Aanvang
Locatie
Nagelhoutcollectie Holten, Holten

Vanaf 28 mei is de expositie “Stap uit het doek” te zien in de Nagelhoutzaal van het Holtense Kulturhus. Deze bijzondere expositie is samengesteld door leerlingen van vwo 5 aan SG Waerdenborch.