Agenda

Voorjaars-expositie Galerie Tolg'Art

Een eigen handschrift in ..........tekeningen en houtsneden

Locatie
Galerie Tolg`Art, Wierden

Expositie van lijntekeningen van Ronald de Jong, houtsneden van Claudia van de Leur en zeefdrukken van Mickey Philips. Vernissage 17 februari 14:00 uur.

Zaterdagmarkt Rijssen

Aanvang
Locatie
Elsenerstraat, Kerkstraat, Schild, Rijssen

Iedere zaterdag, de gehele dag, is er een markt in het centrum. Voornamelijk consumptiemarkt met een grote diversiteit.

MIKC presenteert Blikveld3D

Kunsthistorische projecten in Delden

Aanvang
Locatie
Perron 1 | Kunststation Delden, Delden

MIKC organiseert in 2017 en 2018 zeven projecten rondom het verhaal van Overijssel. Deze kunsthistorische projecten geven een ruimtelijke kijk op de geschiedenis van Delden en haar bewoners.

Restantenmarkt Goor

Aanvang
Locatie
Centrum

De restantenmarkt is al enige jaren een traditie van Goorse winkeliers die hun (overgebleven) waar voor dumpprijzen letterlijk aan de weg zetten.

Wandelarrangement "Het loopt in de soep"

Aanvang
Locatie
Twenterand Tourist Info, Den Ham

Het Heerlijke wandelarrangement,met een knipoog is het arrangement “Het loopt in de soep” als naam meegegeven. De uitkomst voor elke deelnemer is behalve het kennismaken met de bijzondere omgeving van Den Ham een overheerlijke kom soep.

Markelo's Coöperaties 110 jaar

Aanvang
Locatie
Museum Eungs Schöppe, Markelo

Dit jaar wordt de tentoonstelling in Museumboerderij Eungs Schoppe in Markelo gewijd aan het thema Markelo's Coöperaties 110 jaar.

Deventer Stad van Verbeelding

Expositie van Stichting Collectie Nagelhout Holten

Aanvang
Locatie
Kulturhus Holten, Holten

Deventer heeft veel bekende schilders voortgebracht. Kunstenaars die de mooie Hanzestad vaak als inspiratie voor hun verbeelding kozen. De verbeelding van Deventer is het leidende thema. Dat deze kunstenaars ook fraaie landschappen en stillevens maakten, toont deze expositie overtuigend aan.

Expositie 'The fox and the grapes'

Kunstvereniging Diepenheim

Aanvang
Locatie
Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

In de Kunstvereniging is de groepstentoonstelling ‘The fox and the grapes’ die zich richt op het fenomeen van dissonantie tussen werkelijk beleven en duiden.

The Wake, The Watch, The Walk

Expositie door Nik Christensen

Aanvang
Locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

Drawing Centre Diepenheim presenteert met trots de solotentoonstelling ‘The Wake, The Watch, The Walk’ van Nik Christensen. Het werk van Christensen toont enigmatische, zwart-witte werelden waarin de natuur en de menselijke aanwezigheid daarin, een terugkerend thema is.

Huiskamer van toen

Expositie

Aanvang
Locatie
Rijssens Museum, Rijssen

De nieuwe, tijdelijke expositie in het Rijssens Museum heeft als thema “Huiskamer van toen”. Door inrichting, meubels, vloerbedekking en voorwerpen is de sfeer uit de tijd van toen voelbaar aanwezig. Ook zijn vitrines geplaatst met voorwerpen uit vervlogen tijd.

Minimarkt Diepenheim

Aanvang
Locatie
Plein onder de Platanen, Diepenheim

Kleinschalige markt op het plein Onder de Platanen met groente, fruit, kaas en bloemen. Op donderdagmiddag is er ook een viskraam.

Expositie "Holten in winterse sferen":

Aanvang
Locatie
Oudheidkamer Hoolt`n, Holten

De expositie geeft een fijne indruk hoe Holten de winter vroeger doorkwam, qua pret en kleding, met sfeervolle beelden van Schaatclub "de Noordpool" met zijn eigen koek-en-zopie.

Dag van het bos

Aanvang
Locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

Deze dag staat het bos centraal bij Natuurmuseum Holterberg; met houthakkers, paarden, NP-spellenkar en natuurlijk chocolademelk!

Expositie Anke van den Borne - Handelingen

Aanvang
Locatie
Perron 1 | Kunststation Delden, Delden

Een centrale vraag die zij zich in haar werk stelt is hoe je als mens gevormd wordt door het leven. Wat is de invloed van ervaringen, herinneringen en omgeving op het gedrag en de mentale ontwikkeling van een mens?