Agenda

Kunstroute Markelo

Thema: Industrieel

Locatie
VVV Informatiepunt Markelo, Markelo

Bent u een liefhebber van kunst? Dan moet u deze route echt fietsen of rijden! Langs de fraaie route staan tijdelijk schilderijen en ruimtelijke kunstwerken opgesteld.

Expositie Jo Woestenenk

Locatie
Sporthal De Haverkamp, Markelo

In de expositieruimte van sporthal De Haverkamp kunt u schilderijen gemaakt met verschillende technieken, van Jo Woestenenk bewonderen.

Weekmarkt Hengevelde

Aanvang
Locatie
Weekmarkt Hengevelde, Hengevelde

Elke dinsdag is er een gezellige warenmarkt in Hengevelde waar diverse kooplui vol enthousiasme hun waren aanbieden.

MIKC presenteert Blikveld3D

Kunsthistorische projecten in Delden

Aanvang
Locatie
Perron 1 | Kunststation Delden, Delden

MIKC organiseert in 2017 en 2018 zeven projecten rondom het verhaal van Overijssel. Deze kunsthistorische projecten geven een ruimtelijke kijk op de geschiedenis van Delden en haar bewoners.

Expositie 'Wederafbouw architectuur’

Marjanne Kuipers en Kim Waterlander

Aanvang
Locatie
Perron 1 | Kunststation Delden, Delden

De restanten van de recent gesloopte architectuur van de wederopbouw in Twente is en wordt in kaart gebracht door kunstenaar Marjanne Kuipers en Kim waterlander.

Expositie Verlaten Plekken

Frans en Truus Nijland

Aanvang
Locatie
Blekkenhorst Totaal Wonen, Delden

In de winkel van Blekkenhorst Totaalwonen in Delden is van 17 september tot 31 oktober een expositie ingericht met foto's van Frans en Truus Nijland.

Expositie Michel Wissink

Aanvang
Locatie
Bibliotheek Kulturhus Hasselo, Hengelo

Vanaf 1 mei a.s. exposeert Michel Wissink uit Wierden met natuurfoto’s in de dependance van het Kulturhus aan de Tuinstraat in Holten.

Markelo's Coöperaties 110 jaar

Zomertentoonstelling

Aanvang
Locatie
Museum Eungs Schöppe, Markelo

Dit jaar wordt de zomertentoonstelling in Museumboerderij Eungs Schoppe in Markelo gewijd aan het thema Markelo's Coöperaties 110 jaar.

Arrangement "Proef het Platteland"

Landelijke fietsroute van ongeveer 30 kilometer.

Aanvang
Locatie
Landal De Vlegge of Tourist Info Vriezenveen, Sibculo of Vriezenveen

Mogelijk van 15 juni tot 30 september iedere dinsdag t/m donderdag 10.00 – 16.00 uur .Start vanuit de Vlegge in Sibculo of te starten bij Tourist Info Vriezenveen.

Reecapriolen

Foto van Han Bouwmeester

Aanvang
Locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

Een verrassend interactieve tentoonstelling, die in samenwerking met NP De Sallandse Heuvelrug is gerealiseerd. Heel bijzonder is de reeënfiets. Door super hard te trappen komt het dier tevoorschijn.

Expositie cursisten Atelier Expressief

Woonzorgcentrum De Stoevelaar

Aanvang
Locatie
Woonzorgcentrum De Stoevelaar, Goor

In Woonzorgcentrum De Stoevelaar kun je tot 10 oktober een kijkje nemen in het werk van de cursisten van Atelier Expressief.

Bouwstad Rijssen

Expositie

Aanvang
Locatie
Rijssens Museum, Rijssen

Expositie in het teken van Bouwstad Rijssen. In de bovenzaal van de havezate staan modellen uitgestald van bekende gebouwen in Rijssen. Mannes Lensink, Gerrit ten Wolthuis en Wim Paalman zijn de bouwers van deze modellen.

Tentoonstelling '10 jaar erkend museum'

Aanvang
Locatie
Goors Historisch Museum, Goor

Goors Historisch Museum viert 10 jaar erkend museum. In 2007 kreeg het Goors Historisch Museum het predicaat ‘geregistreerd museum’. Nu 10 jaar later wordt dit heuglijke feit gevierd met een speciale tentoonstelling.

Expositie Louise Bramer

Aanvang
Locatie
Historisch Museum Vriezenveen, Vriezenveen

Schilder en tekenkunst in de nieuwe expositie ruimte.Geopend van di t/m vr van 10-17 uur,zaterdag van 12-16 uur. Toegangsprijs expo: €2,00, voor het hele museum € 5,00

Zandsculpturen Landgoed Warmelo

Aanvang
Locatie
Landgoed Warmelo, Diepenheim

In de stijltuinen van Landgoed Warmelo te Diepenheim is van 23 april tot en met 1 oktober 2017 een indrukwekkende zandsculpturenexpositie te bezichtigen vervaardigd door top kunstenaars uit Rusland, Ierland, Nederland en de Verenigde Staten.

De Waerdenborch Tast Toe

Nagelhout-expositie

Aanvang
Locatie
Nagelhoutcollectie Holten, Holten

Schilderijen uit de Nagelhoutcollectie en keramiek van leerlingen van Scholengemeenschap De Waerdenborch worden geëxposeerd, waarbij het gezamenlijke thema 'de maaltijd' is.

Glas expositie

Aanvang
Locatie
Zoutmuseum Delden, Delden

Van 29 april tot en met 29 oktober zijn in het Zoutmuseum Delden kleurrijke glasobjecten te zien van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis en Anne Marie Stuij.

Exposite Oud Speelgoed

Aanvang
Locatie
Oudheidkamer Hoolt`n, Holten

Een grote verzameling historisch speelgoed wordt geëxposeerd. De verzameling dateert van voor de tweede wereldoorlog tot zo ongeveer de jaren zestig. Het grootste deel komt uit de collectie van de familie Beckers uit Goor.