Agenda

Living Colors

tentoonstelling Museum No Hero

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Living Colors, toont werken van o.a. Frank Stella, Bernard Frize en Louise Nevelson. Sommige schilderijen zou je wel willen aanraken, zo spannend is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

Ich bin ein Berliner

Eerste tentoonstelling Museum No Hero

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Ich Bin ein Berliner, die tegelijk is geopend met het nieuwe Museum No Hero, toont kunst uit de Duitse hoofdstad uit de periode ca. 1977-2017.

Naakt in de Kunst - #Metoo?

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

Museum No Hero toont 14 schilderijen en drie sculpturen rondom het thema Naakt in de Kunst. De kunstvoorwerpen komen uit China, Frankrijk en Nederland, alle uit de collectie van de No Hero Foundation. Zijn gemaakt tussen 1896 en 2008.

Met de boswachter door het museum

Aanvang
Locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

Tijdens deze rondleiding door de boswachter krijgt u interessante verhalen over de dieren te horen en leuke anekdotes over het museum!

Nieuwjaarsconcert KSW

met de Cottonville Bigband

Aanvang
Locatie
d’Oale Bleeke, Nijverdal

Al sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw organiseert de Vriendenkring van Muziekvereniging KSW koffieconcerten. Ook in 2019 wordt deze reeks voortgezet. Op zondag 20 januari zal de Cottonville Bigband het eerste concert voor zijn rekening nemen.

Hoe tem je een draak 3

Aanvang
Locatie
ZINema, Nijverdal

Wat begon met de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jonge Viking en een echte Helleveeg-draak is nu uitgegroeid tot een trilogie over de avonturen van Hikkie en Tandloos.

Film: Mirrewinter

Aanvang
Locatie
Cultureel Centrum Het Beaufort, Markelo

Op zondag 20 januari speelt de film Mirrewinter in het Beaufort. Een verfilming van het boek Mirrewinter op het Platteland van Gert-Jan Oplaat.

Delden Klassiek: Zefiro Torna

Aanvang
Locatie
Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Het internationaal befaamde ensemble Zefiro Torna werkt uitsluitend met excellente musici, afkomstig uit heel Europa, en bijzondere, authentieke instrumenten. Een lust voor oor en oog!

The Grinch

Aanvang
Locatie
ZINema, Nijverdal

De Grinch is een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op kerst.

Politiek in de Pol met Rob Jetten

Aanvang
Locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Op zondag 20 januari komt de nieuwe fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, Rob Jetten naar Herberg de Pol. Ook te gast is Manouska Molema, lijsttrekker van GroenLinks in Overijssel bij de komende provinciale verkiezingen.

Ben is Back

Aanvang
Locatie
ZINema, Nijverdal

Ben (Lucas Hedges) is een charmante 19-jarige jongen, maar ligt door zijn drugsverslaving met zichzelf in de knoop. Wanneer hij tijdens de kerstdagen onverwachts uit de afkickkliniek terugkeert naar zijn familie, wordt hij door zijn moeder Holly (Julia Roberts) met open armen ontvangen.