Agenda

Art-Xpressief

Locatie
Cultureel Centrum Het Beaufort, Markelo

Op zaterdag 2 maart om 16 uur wordt in Het Beaufort de expositie geopend van Art-Xpressief. Dit is een dynamische groep kunstenaars uit diverse disciplines, waarvan voor deze expositie zes kunstenaars hun verrassende werk exposeren.

Weekmarkt Hengevelde

Aanvang
Locatie
Weekmarkt Hengevelde, Hengevelde

Elke dinsdag is er een gezellige warenmarkt in Hengevelde waar diverse kooplui vol enthousiasme hun waren aanbieden.

Expositie Profoto

Aanvang
Locatie
Kulturhus Holten, Holten

De Holtense fotoclub toont in deze expositie haar mooiste foto's uit de clubwedstrijd 2019.

Expositie Toverlantaarns

Aanvang
Locatie
Rijssens Museum, Rijssen

Deze tijdelijke expositie toont de verzameling van toverlantaarnverzamelaar Paul van den Heuvel uit Ermelo.

Expositie van fotografen 4-InFocus

Aanvang
Locatie
Het Punt, Vroomshoop

In deze expositie etaleren de heren Bert Broekhuis, Herman Pierik, Bert Rutgers en Hendri Schonewille een kleine selectie van hun prachtige foto’s.

Fietsarrangement "Frietje Malle Pietje"

Aanvang
Locatie
Twenterand Tourist Info, Den Ham

Maak kennis met deze prachtige fietsroute “Vroomshoopse Zwerftocht” van goed 50 kilometer. Voor boekingen en informatie: Twenterand Tourist Info, Grotestraat 4 te Den Ham. Tel. 0546-671778, of info@puurtwenterand.nl

Agnes van den Brandeler

Te gast bij Collectie Nagelhout

Aanvang
Locatie
Kulturhus Holten, Holten

Van 9 maart t/m 8 juni wordt in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus een expositie georganiseerd met landschappen en stillevens van Agnes van den Brandeler (1918-2002). Deze expositie wordt verzorgd door Museum de Fundatie in Zwolle in het kader van FUNDATIEfusions.

Lammie's liefde voor naald en draad

Expositie

Aanvang
Locatie
Oudheidkamer Hoolt`n, Holten

Een overzichtstentoonstelling van mevrouw Lammie Steenhuis-Wierenga. De tentoonstelling belicht haar liefde voor textiel met werkstukken in diverse technieken, o.a. weven, merklappen, patchwork, kleding etc.

Deeps Leesfeest

Aanvang
Locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Na de aftrap van het traditionele, nationale Boekenbal op 22 maart start het hoogtepunt van een literair jaar: de Boekenweek. Aansluitend op deze jaarlijkse week waarin het boek centraal staat, presenteer De Heerlijckheid Diepenheim de eerste editie van het veel belovende Deeps Leesfeest.

Andere Tijden Sport

Aanvang
Locatie
ZINiN Theater, Nijverdal

Gerrit Wolsink: één van Nederlands beroemdste motorcrossers. Tijdens de Grand Prix van Valkenswaard op 31 maart zendt Andere Tijden Sport een aflevering over hem uit.

Film: Utøya 22. Juli

Aanvang
Locatie
De Reggehof, Goor

Deze film is het verhaal van de slachtoffers … dat wat zij niet met woorden kunnen vertellen. Op 22 juli 2011 werden vijfhonderd jongeren op een zomerkamp op het eiland Utøya aangevallen door een zwaarbewapende rechtsextremist. De moorddadige aanval eiste het leven van 69 mensen.

Lezing 'welke kleding past het best bij jou?

Aanvang
Locatie
Bibliotheek Rijssen, Rijssen

Kleur- en stijl adviseur Carolien Luitjes laat tijdens de Boekenweek zien welké kleuren en stijlen het beste passen bij welk type en welk figuur. Ze geeft een lezing op dinsdag 26 maart in de Bibliotheek Rijssen, aanvang 20.00 uur.