MTB Sallandse Heuvelrug

MTB op de Sallandse Heuvelrug

Als je op de mountainbike springt, wil je het liefst nergens meer aan denken. Het enige wat je wil doen, is optimaal genieten. Genieten van uitdagende hoogteverschillen, een prachtige omgeving en de geur van het bos. Waar kan dat nou beter dan op de Sallandse Heuvelrug?

Met ruim 700 kilometer aan routes heeft het Mountainbikenetwerk Twente voor iedere MTB’er wat wils. Leef je uit op een van de zeventien routes door de bosrijke omgeving met glooiende heuvels. Iedere route heeft meerdere uitdagende singletracks van een paar honderd meter tot soms enkele kilometers lang voor alle niveaus. Ben je wel avontuurlijk aangelegd en ben je op zoek naar nog meer actie? Dan zijn er speciaal voor jou op diverse plekken technical trail features. Dit zijn kunstmatige hindernissen voor de ervaren mountainbikers met lef. Op deze manier bieden de twintig routes van Mountainbikenetwerk Twente voldoende variatie zodat elke MTB’er zich hier optimaal kan vermaken.

De mountainbike routes in Salland zijn afwisselend. Soms technisch, uitdagend parcours door bossen en over zandheuvels. En soms even recht op zitten en genieten van het afwisselende, charmante landschap. Het MTB netwerk Salland bestaat uit diverse routes. Via verbindingsroutes zijn deze routes verbonden met de MTB-routes op de Sallandse Heuvelrug, de Veluwe en de Achterhoek.

De allermooiste routes? Die vind je wat ons betreft op de Sallandse Heuvelrug. De onverharde paden, flinke hoogteverschillen en het gevarieerde landschap zorgen voor een onvergetelijke MTB-ervaring. De mountainbikeroutes nemen je mee door de natuur van de Sallandse Heuvelrug zoals je die nog nooit gezien hebt. De Sallandse Heuvelrug is namelijk voor een groot deel een stiltegebied en dus niet toegankelijk – met uitzondering van onze MTB-routes. Kom de routes ontdekken en beleef het zelf!

Bij de Tourist Info's in Nijverdal, Hellendoorn, Rijssen en Holten zijn kaarten van het MTB-netwerk verkrijgbaar.

Routes

 1. Paarse route

  Hellendoorn

  Achttien kilometer genieten van hoogteverschillen, onverharde paden en prachtige natuur? Dan is de paarse route iets voor jou. Stap op in Hellendoorn en ontdek het.

 2. Blauwe route

  Holten-Nijverdal

  Rijd dertig kilometer door de bossen van de Sallandse Heuvelrug. Dit unieke natuurgebied is ingericht als Nationaal Park en zorgt dus voor een onvergetelijke MTB-ervaring.

 3. Groene Reggedal route

  Hellendoorn

  Deze route, geheten Reggedal, gaat door het gelijknamige gebied Het Reggedal. De route bestaat uit voor een deel nieuw aangelegde singletracks.

 4. Groene route

  Rijssen

  Ontdek natuurgebied de Borkeld tijdens deze rit van 20 kilometer. Geniet hier van jong bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en zelfs een stukje hoogveen.

 5. Oranje route

  Lemelerberg

  Slingerende singletracks, korte en lange afdalingen, technische passages en fikse beklimmingen wisselen elkaar af op dit dertien kilometer lange parcours. Geniet van het eeuwenoude landschap van de Lemelerberg!

 1. MTB Verhuur

  Kun je je eigen mountainbike niet meenemen? Of ben je in de buurt en heb je zin in een spontane rit? Geen zorgen: huur dan een van onze mountainbikes!

 2. MTB Vriendelijke locaties

  Je hoeft niet bang te zijn dat jij en je fiets na een modderige rit vies naar huis gaan. Op en rondom de Sallandse Heuvelrug zijn diverse locaties met afspoelplekken en wasmogelijkheden.

 3. MTB Arrangementen

  Natuurlijk kun je jouw gebruikelijke MTB-rondje ook upgraden met een van onze arrangementen. Zo maak je er een sportief dagje uit van!

 4. Overnachten

  Verliefd geworden op de omgeving? Waarom blijf je dan niet een nachtje slapen? Ontdek alle verblijfsmogelijkheden voor de complete ervaring.

MTB Challenge Nijverdal

Maak kennis met onze uitdagende MTB route en je snapt meteen waarom deze route bekroond is met de Gouden Schop 2017!

Ruimte voor elkaar sportief gebaar

Nederlanders trekken graag de natuur in en komen elkaar steeds vaker tegen als ze aan het sporten of bewegen zijn in het bos. Dat geeft soms wrijving tussen bezoekers, want niet iedereen heeft begrip voor de beleving van een ander.

We vragen bezoekers van natuurgebieden om anderen de ruimte te geven en de natuur te beschermen.

De Buitencode bestaat uit vijf regels:
* Wees vriendelijk, geef elkaar de ruimte en minder je vaart
* Voel je verantwoordelijk voor je eigen gedrag richting natuur en haar gebruikers
* Durf een ander aan te spreken op zijn gedrag
* Sportief bewegen in de natuur doe je veilig, draag bescherming
* Blijf op de paden en geef natuur de ruimte