Steden & Dorpen

 1. Den Ham

  Den Ham ligt centraal tussen de 3 prachtige gebieden; Twente, Salland en het Vechtdal. In het centrum met unieke Brink zijn leuke terrasjes en is tevens startplek voor diverse wandel- en fietsroutes.

 2. Hellendoorn

  Wilt u cultuur snuiven? Brengt u dan een bezoek aan het dorp Hellendoorn, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, maar waar het desondanks door het jaar heen bruist van de activiteiten.

 3. Holten

  Het dorp Holten, aan de voet van de Holterberg, is van oudsher een trekpleister voor toeristen en een ideale uitvalsbasis voor een actief dagje uit.

 4. Nijverdal

  Nijverdal kenmerkt zich door een gevarieerd winkelaanbod en horeca in alle soorten en maten. De talrijke evenementen zoals de verschillende zomermarkten, de koopzondagen met brocante markten maken Nijverdal een gezellig dagje winkelen.

 5. Rijssen

  Het centrum van Rijssen biedt u een gevarieerd en ruim winkelaanbod voor een gezellig dagje winkelen.

 6. Vroomshoop

  De parel van Twenterand. Hier vindt u een compleet winkelaanbod. Ook de passantenhaven trekt steeds meer bezoekers.

 7. Vriezenveen

  Dit lintdorp staat bekend om zijn vele musea, waaronder het Historisch Museum, waar de bijzondere geschiedenis van Vriezenveen met Rusland zichtbaar wordt.

 8. Westerhaar

  Aan de rand van het unieke natuurgebied de Engbertsdijksvenen. Alles over dit laatste stukje levend hoogveen is te zien in het Veenmuseum.