Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Kaasboerderij Keuper

  Kaasboerderij Keuper

  Adres
  Goorsestraat 45, 7496AC Hengevelde

  Sinds 1979 worden er op de boerderij van Keuper streekproducten gemaakt. Er is begonnen met het verwerken van de melk van de eigen koeien tot heerlijke kaas en andere zuivelproducten. In 2009 is dit uitgebreid met het zelf maken en drogen van diverse pasta's.

 2. Fietsroutenetwerk

  Fietsroutenetwerk

  Adres
  Grotestraat 4, 7683BB Den Ham

  Twente heeft een uitgebreid en uniform bewegwijzerd fietsnetwerk. De routes zijn aan elkaar gekoppeld door middel van een knooppuntensysteem.

 3. Kunstvereniging Diepenheim

  Kunstvereniging Diepenheim

  Adres
  Grotestraat 17, 7478AA Diepenheim

  Diepenheim is gelegen in het Twentse coulisselandschap tussen eeuwenoude landgoederen en telt ongeveer 2.000 inwoners. De locatie, de kwaliteit van het gebodene en de verenigingsstructuur maken Kunstvereniging Diepenheim tot een unieke club. Een plek waar kunstenaars graag komen experimenteren en exposeren. Gerenommeerde curatoren zorgen ervoor dat de Kunstvereniging steeds voorop loopt in de kunstwereld. Kwaliteit en de authentieke sfeer zijn een sterke combinatie.

 4. Formido Vroomshoop

  Formido Vroomshoop

  Adres
  Amerikalaan 1, 7681 NB Vroomshoop

  Formido, de voordelige bouwmarkt bij jou in de buurt Formido is dé lokale doe-het-zelf specialist die je verrast met inspirerende deco artikelen, voordeelacties en merkproducten van hoge kwaliteit.

 5. Hofkerk

  Hofkerk

  Adres
  Diepenheimseweg 2, 7471LX Goor

  De kerk heeft een forse 15e eeuwse toren met een rijk versierd zandstenen portaal. In de kerk is de grafkelder van de familie Ripperda.

 6. Kaasmakerij en Boerderij Heileuver

  Kaasmakerij en Boerderij Heileuver

  Adres
  Dalmsholterdijk 17, 8146 PE Dalmsholte

  Zo worden je kids aspirant-kaasmakertjes of zelfs boerenkaasliefhebbers. Dompel jezelf en je kids onder in deze authentieke kaasmakerij en boerderijwinkel, boek een demonstratie/rondleiding en proef het pure boerenleven.

 7. Kanoverhuur De Linderbeek.

  Kanoverhuur De Linderbeek.

  Adres
  Zomerweg 56, 7683PR Den Ham

  Een tochtje met een kano geeft u in de zomermaanden een heerlijk vakantiegevoel. In Twenterand kunt u hiervoor op de Linderbeek terecht. De Linderbeek slingert aan de zuidkant van Den Ham ,door de weilanden, richting Ommen naar de Vecht.

 8. Het Punt

  Het Punt

  Adres
  Burgemeester Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop

  Het Punt is een multifunctioneel activiteitencentrum in Vroomshoop. Eén locatie met tal van mogelijkheden.

 9. Speelplaats De Keijzer

  Speelplaats De Keijzer

  Adres
  Hoffmansweg 11a, 7671 SM Vriezenveen

  Deze overdekte speelplaats met zowel binnen als buiten speeltuin biedt het hele jaar door garantie voor veel speelplezier!

 10. Berghoeve Brouwerij V.O.F.

  Berghoeve Brouwerij V.O.F.

  Adres
  Achteres 15, 7683SX Den Ham

  Berghoeve Brouwerij is een jonge brouwerij, opgericht op 1 januari 2010. Het doel is prachtige,(h)eerlijke bieren te brouwen en ………. om deze bieren vol trots met u te delen. Openingstijden: ma t/m za op afspraak.

 11. Stal Agnes

  Stal Agnes

  Adres
  Prinsenweg 16, 7671EC Vriezenveen

  Een moderne manege in Vriezenveen, tegenwoordig gemeente Twenterand. Wekelijks komen ruim 200 ruiters hun sport beoefenen en genieten van de vrijheid en gezelligheid.

 12. Het Zandstuvebos

  Het Zandstuvebos

  Adres
  tussen Den Ham en Vroomshoop,

  140 hectare bos, aanvankelijk spontaan gegroeid op een zandverstuiving. Vroeger hoofdzakelijk naaldbomen, de laatste 20 jaar is het Ov. Landschap bezig de Zandstuve natuurlijker te maken. Door de verscheidenheid in houtsoorten en het aangrenzende landbouw gebied ideaal voor roofvogels.