Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. De Enterse Waarf

  De Enterse Waarf

  Adres
  Werfstraat 19, 7468 GG Enter

  “De Waarf” is een combinatie van een scheepswerf voor Enterse zompen en een expositie ruimte. Ook kunt u hier "inschepen" op een authentiek nagebouwde zomp voor een vaartocht over de Regge.

 2. Pelmolen Ter Horst

  Pelmolen Ter Horst

  Adres
  Pelmolenpad 9a, 7461 PT Rijssen

  Aan de rand van Rijssen bij de Regge ligt een achtkante stellingmolen op schuur: de Pelmolen ter Horst. De molen vormt met zowel zijn sierlijke als stoere uitstraling sinds 1752 een markant punt in het landschap van Rijssen.

 3. Openluchttheater Nijverdal

  Openluchttheater Nijverdal

  Adres
  Duivecatelaan 11, Nijverdal

  Een avondje lekker lachen bij een toneelkomedie, ontspannen genieten van mooie muziek, met de kinderen naar een leuke familievoorstelling of gezellig samen naar de film?

 4. Livera

  Livera

  Adres
  Grotestraat 97, 7443BC Nijverdal

  Livera wil vrouwen gelukkiger maken door te laten zien, dat mooie, verleidelijke en functionele bodysfashion voor iedere vrouw bereikbaar is, voor ieder figuur en elk moment.

 5. Hampshire Paping Hotel & SPA

  Hampshire Paping Hotel & SPA

  Adres
  Stationsweg 29, 7731AX Ommen

  De ligging van het hotel biedt een scala aan mogelijkheden. Het NS station bevindt zich op loopafstand van het hotel, het centrum van Ommen ligt om de hoek en op 800 meterlopen staat u aan de oever van de rivier De Vecht.

 6. Hammerflier

  Hammerflier

  Adres
  Hammerflier, 7683 VV Den Ham

  Waterwingebied, dat ingericht is door waterleidingmaatschappij Overijssel(WMO) als natuurgebied. Honden zijn hier aangelijnd toegestaan.

 7. Stout!

  Stout!

  Adres
  Keizerserf 1, 7442 MG Nijverdal

  Kan een naam beter gekozen zijn? STOUT! jeans & more Store wil prikkelen en is een beetje ondeugend, maar heeft vooral ook stoere en betaalbare kleding.

 8. Bristol

  Bristol

  Adres
  Keizerserf 7, 7442 MG Nijverdal

  De laagste prijs, de juiste kwaliteit, de grootste keuze in schoenen, kleding, sport en accessoires en super veel winkelplezier!

 9. Galerie UiterArt

  Galerie UiterArt

  Adres
  Morgenster 14, 7443 LA Nijverdal

  Galerie UITERART beschikt over een ruime, gevarieerde collectie schilderijen en beelden.

 10. Landgoedcentrum Landgoed Vilsteren

  Landgoedcentrum Landgoed Vilsteren

  Adres
  Vilsterse Allee 1D, 7734PB Vilsteren

  Het Landgoedcentrum van Landgoed Vilsteren is een combinatie van een informatiecentrum, een landgoedwinkel, een ontvangstruimte voor groepen en een vergaderlocatie.

 11. Archem

  Archem

  Adres
  Natuurgebied tussen Den Ham en Lemele, Den Ham

  Aan de voet van de Lemelerberg een prachtig natuurgebied nabij de Regge, met een vistrap, uitkijkpunt en bosgebied.