Glasatelier Wil Wessels

Adres
Westeinde 172, 7671 CG Vriezenveen

Glasatelier Wil Wessels

Specialist in glas-in-lood in elke stijl. Maar ook beoefenaar van glas fusing, een techniek om glazen voorwerpen te maken door het smelten en buigen van glas.

Zijn belangstelling voor glas is er al een hele lange tijd. Gedreven door deze fascinatie nam hij een stage bij een gerenommeerd glas bedrijf.

Uitgegroeid tot een glazenier. Gedurende deze periode heeft hij ook zijn vierjarige studie aan de kunstacademie voltooid. In 1993 kreeg hij de kans om een eigen glasatelier te beginnen in Vriezenveen. Een klein plaatsje in het oosten van Nederland.

Hij is begonnen met het maken van glas in lood ramen en schilderstukken maar de afgelopen vier jaar ontwikkelde hij zich verder met name, in het beoefenen van glas fusing, dat is een techniek om glazen voorwerpen te maken door het smelten en buigen van glas. Met deze techniek kon hij o.a. de glazen muziekinstrumenten maken,die een grote uitdaging waren voor hem. Mede door deze techniek wil hij zich verder ontwikkelen de komende jaren op het gebied van glas fusing en glaskunst,en tevens om de mensen te laten genieten en verassen van de vele mogelijkheden van glas.