Hofkerk

Adres
Diepenheimseweg 2, 7471LX Goor

Hofkerk

De kerk heeft een forse 15e eeuwse toren met een rijk versierd zandstenen portaal. In de kerk is de grafkelder van de familie Ripperda.

De naam Hofkerk is niet ontleend aan het feit dat de kerk in de gemeente Hof van Twente staat, maar omdat Hof staat voor groot huis, beschermde binnenplaats, tuin van Eden, olijvenhof van Getsemané, besloten en geborgenheid.

Al in de achttiende eeuw had de Hofkerk een orgel. Dit werd in 1844 vervangen door een instrument van de Haaksbergense orgelbouwer Jacobus Armbrost. In 1914 werd het binnenwerk van dit orgel verkocht aan de Gereformeerde kerk in Bunschoten. In de oude orgelkas werd door de firma Leichel uit Lochem een nieuw, pneumatisch orgel gebouwd. Eind jaren zestig werd dit orgel vervangen door een nieuw instrument van de Twentse orgelbouwer H.J. Vierdag. Dit orgel heeft een mechanische tractuur. De klank is gebaseerd op orgels uit de barok. De kas is gemodelleerd naar een Westfaals orgel uit circa 1640.

Agenda

Johannes Passion (uitvoering)

Aanvang
Locatie
Hofkerk, Goor

Het samengestelde ensemble van Bach-Werkplaats Diepenheim laat meerdere malen per jaar meesterwerken van Bach klinken in de uitstekende akoestiek van de Johanneskerk. Ditmaal vertolken ze de Johannes Passion, een uitvoering in samenwerking met de Reggehof Goor.