"Van Eversberg tot Eerde"

Adres
verschillende startpunten, 7683 BB Den Ham

"Van Eversberg tot Eerde"

Op zoek naar kastelen en landhuizen langs de Regge. Fietsroute van 30 of 60 km langs kastelen en landhuizen langs de Regge. Grotendeels via het knooppuntennetwerk.

Via het routeboek "Van Eversberg tot Eerde" nemen de auteurs Ester Smit en Dinand Webbink de fietser letterlijk en figuurlijk mee op een tocht door verleden en heden van zeven kastelen en vijf landhuizen langs de Regge.

Van elk kasteel of havezate en van elk landhuis wordt de geschiedenis beschreven. Het is geen dorre opsomming van feiten, jaartallen en bewoners, maar het zijn spannende verhalen die het verleden doen herleven. Verder wordt nauwkeurig verteld wat er tegenwoordig nog te zien is. Soms is dat een compleet kasteel met tuinen, lanen en boerderijen, zoals Eerde. Soms is dat een romantische ruïne met vervallen, maar interessante tuinen, grachten, een vijver en lanen , zoals bij Eversberg.

De prachtige fietsroute voert langs alle kastelen en landhuizen door de mooie natuur van de gemeentes Hellendoorn, Twenterand en Ommen.