Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Het Entersbutje

  Het Entersbutje

  Adres
  Reggestraat, 7468EN Enter

  Jeu de Boules vereniging met eigen banen naast de sporthal, een gezellige club die met andere verenigingen in competitie speelt.

 2. Toerkoop Reisburo Pouls

  Toerkoop Reisburo Pouls

  Adres
  Stationsstraat 12a, 7641BW Wierden

  Toerkoop Reisburo met jarenlange ervaring en gedegen deskundigheid. Het adres voor snel een vakkundig en op maat gesneden reisvoorstel!

 3. Bakkerij ten Brinke

  Bakkerij ten Brinke

  Adres
  Kruisstraat 2, 7731 CR Ommen

  Brood en banketbakkerij ten Brinke is gevestigd in Ommen. Hier vind je een heerlijke assortiment brood- en banketproducten. Natuurlijk ben je welkom om het te komen proeven!

 4. van Ravenhorst Sport en rijwielen

  van Ravenhorst Sport en rijwielen

  Adres
  Kerkstraat 19, 7641BS Wierden

  Naast een zeer ruim fietsen aanbod en reparatieafdeling, kunt u bij van Ravenhorst ook terecht voor sportkleding en -accessoires voor bijvoorbeeld voetbal, hardlopen, tennis, zwemmen, dansen en schaatsen

 5. Twentekiek

  Twentekiek

  Adres
  Grote Looweg 9, 7495TL Ambt Delden

  Op zoover is Twentekiek beoordeeld met een 9.7 en is daarbij uitgeroepen tot beste van Overijssel! De vakantie verblijven liggen nabij Landgoed Twickel en zijn luxe ingericht en uitermate geschikt voor mindervaliden.

 6. Atelier Maarbeek

  Atelier Maarbeek

  Adres
  de Ruyterweg 10, 7441 HX Nijverdal

  Het atelier heeft een eigen ingang aan de oostzijde van het gebouw. Er worden hier regelmatig cursussen aangeboden voor kleine groepen cursisten.Het plezier in het samen bezig zijn en elkaar inspireren tot creativiteit staat hierbij voorop.

 7. Schaatsbaan Nijverdal

  Schaatsbaan Nijverdal

  Adres
  Henri Dunantplein, Nijverdal

  Aan het einde van dit jaar, als de winter zijn intrede heeft gedaan, zal het centrum van Nijverdal wederom omgetoverd worden tot een heus kerst decor met een gezellige winterse sfeer. In het hart van het centrum, op het Dunantplein staat een grote, echte ijsbaan!

 8. Herberg de Pot

  Herberg de Pot

  Adres
  Potdijk 9, 7475SL Markelo

  Aan de voet van de Herikerberg, langs de oude Hessenweg, de vroegere weg Deventer-Munster staat Herberg de Pot. Je kunt hier terecht voor een kopje koffie in het authentieke café of het grote tuinterras. De kleine gasten kunnen zich eindeloos vermaken in de klassieke speeltuin.

 9. Wibra

  Wibra

  Adres
  Grotestraat 194, 7443 BS Nijverdal

  Wibra is een familiebedrijf met passie en ambitie. Op alle niveaus, van winkelvloer tot directie, hebben wij één hoofddoel: zuinig zijn op u, onze klant.

 10. Pannenkoekenhuus en Nationaal Blikkenmuseum Marle

  Pannenkoekenhuus en Nationaal Blikkenmuseum Marle

  Adres
  Hellendoornseweg 40, 7447SH Marle

  Uniek in zijn soort is het Nationaal Blikkenmuseum in Marle, gevestigd in het Pannenkoekenhuus aan de Hellendoorneseweg 40. Een verzameling van zo’n 11.000 blikken van groot tot klein wordt hier tentoongesteld. Sommige blikken zijn zelfs 150 jaar oud!