Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Liberationroute

  Liberationroute

  De Liberation Route volgt het pad van de geallieerden tijdens de bevrijding van West-Europa in de jaren 1944 en 1945. De route begint in Normandië en loopt via Nijmegen en Arnhem richting Berlijn

 2. De Border

  De Border

  Adres
  Twickelerlaan 13, 7495VG Ambt Delden

  Kwekerij de Border in Ambt Delden is een begrip in Twente als het gaat over rozen en vaste planten. Voor de tuinliefhebber een waar paradijs!

 3. Kids Knusse Kadohoek Wierden

  Kids Knusse Kadohoek Wierden

  Adres
  Burg. v/d Bergplein 28, 7342GT Wierden

  Naast een breed assortiment speelgoedartikelen voor jong tot oud, met bekende merken als LEGO, Barbie, Jumbo, Hot Wheels en Playmobil heeft Intertoys een uitgebreide collectie Games voor alle Platforms en DVD's voor jong en oud.

 4. Kokhuussies en Hooibergenroute Den Ham

  Kokhuussies en Hooibergenroute Den Ham

  Adres
  Startpunt Brink Den Ham, 7683 BB Den Ham

  Een prachtige fietsroute rondom het dorp Den Ham.Dit Brinkdorp is misschien wel het mooiste dorp in Overijssel. Centraal gelegen op het drielandenpunt van het Vechtdal, Twente en Salland. De ideale uitvalsbasis voor een fietstocht.

 5. Twents Oorlogsmuseum `40-`45

  Twents Oorlogsmuseum `40-`45

  Adres
  Oosteinde 364/366, 7671AH Vriezenveen

  De grote collectie wapens, projectielen,en granaten spreken tot de verbeelding Bijzonder trots is het museum op zijn uniformkabinet. Nederlandse, Duitse, Engelse, Canadese en Amerikaanse uniformen van allerlei legeronderdelen staan tentoongesteld. Gevechtstenues maar ook gala-uniformen. Het museum beschikt over een aantal bijzondere voertuigen

 6. Aan de Stegge gebouw

  Aan de Stegge gebouw

  Adres
  Nieuwenkampsmaten 8, 7472DE Goor

  Bijzonder kantoorgebouw in de stijl van de beroemde Oostenrijkse architect Hundertwasser. Bezichting mogelijk op afspraak.

 7. Wibbelink

  Wibbelink

  Adres
  Parallelweg 22, 7442EA Nijverdal

  Onze sfeervolle winkel is compleet en biedt alles op het gebied van Doe-Het-Zelf, Tuin, Dier, Werkkleding/-schoenen en Hengelsport.

 8. Vechtdal Express

  Vechtdal Express

  Adres
  Marsweg 1, 7794 RK Rheeze

  In een echte Tuk Tuk de prachtige omgeving van het Vechtdal ontdekken? Dat kan bij Vechtdal Express!