Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Hema Ommen

  Hema Ommen

  Adres
  Varsenerstraat 16, 7731 DC Ommen

  De bekende winkel keten Hema is natuurlijk ook in Ommen te vinden. Wat vergeten tijdens je vakantie? Je vindt het vast bij de Hema.

 2. Pitch&Putt Twente | Escaperoom Twente

  Pitch&Putt Twente | Escaperoom Twente

  Adres
  Hengevelderweg 3, 7478PE Diepenheim

  Pitch&Putt golf: sportief plezier voor iedereen vanaf 8 jaar. Instructie vooraf en gebruik materiaal gratis. Laagdrempelig en uitdagend. Escaperoom: spannend en uitdagend vanaf 16 jaar. Ontsnap uit de kamer door oplossen van raadsels en puzzels waardoor codes gekraakt worden.

 3. Windkorenmolen De Hegeman

  Windkorenmolen De Hegeman

  Adres
  Dijkerhoekseweg 22, 7451LV Dijkerhoek

  In het hart van de buurtschap Dijkerhoek, in de gemeente Rijssen-Holten, staat een korenmolen met de illustere naam 'De Diekerhookse Mölle "De Hegeman"', maar de inwoners noemen haar slechts "de mölle".

 4. Sterrenwacht Hellendoorn

  Sterrenwacht Hellendoorn

  Adres
  Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal

  De sterrenwacht is gehuisvest in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer. De locatie, gelegen aan de rand van een prachtig groot natuurgebied, is ronduit uniek te noemen. Er is relatief nog weinig lichtvervuiling: er kunnen bij een heldere avond wel 1500 a 2000 sterren met het blote oog worden waargenomen.

 5. Bruidsboutique Josephine

  Bruidsboutique Josephine

  Adres
  Rijssensestraat 69, 7442 MR Nijverdal

  Bruidsboutique Josephine is een romantische speciaalzaak, in het hart van Nijverdal, waar onze winkel al ruim 20 jaar is gevestigd. Bij ons kun je de nieuwe collecties vinden van de nationale en internationale bruidsleveranciers.

 6. Leemansmolen

  Leemansmolen

  Adres
  Hammerweg 32, 7671 JA Vriezenveen

  Aan de Hammerweg in Vriezenveen, schuin achter het NS station, staat de Leemansmolen. In 1862 liet de in Vriezenveen geboren Hendrik Leemans (1821-1906) de Leemansmolen bouwen.

 7. De Enterse Waarf

  De Enterse Waarf

  Adres
  Werfstraat 19, 7468 GG Enter

  “De Waarf” is een combinatie van een scheepswerf voor Enterse zompen en een expositie ruimte. Ook kunt u hier "inschepen" op een authentiek nagebouwde zomp voor een vaartocht over de Regge.

 8. Danex Kledingherstel & Stomerij

  Danex Kledingherstel & Stomerij

  Adres
  Grotestraat 224, 7443 BT Nijverdal

  Danex in Nijverdal staat al jaren bekend als een betrouwbare, bedreven en bekwame kleermaker waar u terecht kunt voor professionele kledingreparaties.