Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Zuivelhoeve

  Zuivelhoeve

  Adres
  Grotestraat 93, 7443 BC Nijverdal

  Middenin het prachtige plaatsje Nijverdal, op de weg van Almelo naar Zwolle, vindt u de Zuivelhoeve winkel van Arjan Schepers. Een walhalla van heerlijkheden die Arjan met zijn horeca achtergrond als geen ander weet te selecteren.

 2. Aspergeteler Slaghekke

  Aspergeteler Slaghekke

  Adres
  Bentelosestraat 44, 7497MR Bentelo

  Het seizoen voor asperges begint in april en duurt tot half juni. Bij Asperge Slaghekke kunt u dan terecht voor heerlijke en verse asperges.

 3. Hans Anders

  Hans Anders

  Adres
  Grotestraat 192, 7443 bs Nijverdal

  Op zoek naar een goede opticien of audicien in Nijverdal? Hans Anders heeft in Nijverdal een vestiging waar je terecht kunt voor een uitgebreid assortiment en deskundig advies.

 4. Stichting Expositiehuis

  Stichting Expositiehuis

  Adres
  Grotestraat 4, 7683BB Den Ham

  Galerie, gevestigd in het Middendorpshuis in het centrum van Den Ham. Wisselende exposities van hedendaagse beeldende kunst

 5. De Braakmolen

  De Braakmolen

  Adres
  Mulderskamp 2b, 7471PA Goor

  De Goorse Braakmolen is een achtkantige met rietgedekte stellingmolen en ruim 22 meter hoog. De molen is gebouwd in 1856.

 6. Galerie UiterArt

  Galerie UiterArt

  Adres
  Morgenster 14, 7443 LA Nijverdal

  Galerie UITERART beschikt over een ruime, gevarieerde collectie schilderijen en beelden.

 7. Manege en kampeerboerderij De Barlo

  Manege en kampeerboerderij De Barlo

  Adres
  Enterweg 2a, 7475TK Markelo

  Manege en kampeerboerderij De Barlo ligt in de buurtschap Elsenerbroek, een uniek stukje Twente met diverse oude boerderijen en prima wandelmogelijkheden.

 8. FeelFood

  FeelFood

  Het leven op het platte land van Overijssel is puur en ongecompliceerd. Dat proef je in de lekkere lokale producten die we met veel liefde maken. Benieuwd hoe we dat doen? Met één van de 15 digitale FeelFood routes kom je langs ons bedrijf.