Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Galerie Karin Hodes

  Galerie Karin Hodes

  Adres
  Grotestraat 58, 7478AD Diepenheim

  In de galerie is een doorlopende expositie ingericht van Karins eigen glaskunst. Karin ontwerpt en maakt o.a. wandobjecten, sculpturen, schalen en (hals)sieraden van Bullseye glas. Abstracte objecten die zich kenmerken door strakke vormen en lijnen en harmonieuze kleurencombinaties.

 2. Folkloristische Vereniging Stedeker Daansers

  Folkloristische Vereniging Stedeker Daansers

  Adres
  Haaksbergerstraat 49, 7478 AV Diepenheim

  Sedert de oprichting in 1965 heeft de folkloristische dansgroep 'Stedeker Daansers' in een reeks van succesvolle optredens over de hele wereld, dansend en zingend uiting gegeven aan het karakteristieke van de Twentse volksgeest.

 3. Tourist Info

  Tourist Info

  Adres
  Willem Alexanderstraat 7C, 7442 MA Nijverdal

  Tourist Info Hellendoorn-Nijverdal is gevestigd in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

 4. De Lee-Sanghers

  De Lee-Sanghers

  Adres
  Dorpsstraat 38, 7468CL Enter

  Een Shanty koor dat erg veel optreed voor mensen in bejaarden centra en verzorgingshuizen is een gezellig koor van echte mannen die het waarderen dat er meegezongen wordt tijdens optredens.

 5. Ruiterkamp Woondecor

  Ruiterkamp Woondecor

  Adres
  Keizerserf 40, 7442 MN Nijverdal

  Toe aan een geheel nieuw interieur of gewoon een frisse wind door je huis? Bij Ruiterkamp Woondecor kunt u altijd wel wat vinden naar uw smaak.

 6. De Molen van Buursink

  De Molen van Buursink

  Adres
  Stationsstraat 33, 7475AL Markelo

  In het hart van Markelo vindt u de uit 1836 stammende achtkantige stellingmolen Molen de Hoop of de Mölle van Buursink. Een rijksmonument die in 1991 volledig is gerestaureerd. De rieten kap is geheel vernieuwd en de molen kreeg weer wieken.

 7. Gemeente Toren Den Ham

  Gemeente Toren Den Ham

  Adres
  Grotestraat, 7683BB Den Ham

  Het oudste bouwwerk van Den Ham met zowel gotische als romaanse bouwstijlen. Op de bovenste van 4 geledingen hangen 3 luiklokken met een gezamelijk gewicht van 3.300kg.

 8. Stichting Dedemsvaria

  Stichting Dedemsvaria

  Adres
  Stichting Dedemsvaria, Steenbergerwijk 16, 7701 RB Dedemsvaart

  Sinds 1971 wordt de Dedemsvaria georganiseerd, de traditie van feest in Dedemsvaart is echter al veel ouder. Al voor de tweede wereld oorlog kende Dedemsvaart het jaarlijkse zomerfeest.

 9. Havezate Wegdam

  Havezate Wegdam

  Adres
  Wegdammerweg, 7475MH Markelo

  Havezate Wegdam is in zijn huidige vorm gebouwd in het midden van de 18e eeuw en behoort tot de bezittingen van het Weldam.