Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Smederijmuseum d'Oale Smederië

  Smederijmuseum d'Oale Smederië

  Adres
  Hofmanstraat 2A, 7447AS Hellendoorn

  Een smederij waar het vuur nog vaak brand. Ook smeeddemonstraties. Op de begane grond bevindt zich het winkeltje van het museum. Hier kan men handgemaakte smeedijzeren siervoorwerpen kopen of laten maken naar eigen wens.

 2. Ommetje Vitens Palthe

  Ommetje Vitens Palthe

  Adres
  Wijkgebouw Kandjoli, Chris Soumokilstraat 69A, 7642 XX Wierden

  Dit ommetje kent drie lussen, die elk als afzonderlijke route zijn te lopen. U kunt alle routes starten bij het NS station. Het informatiepaneel staat bij wijkgebouw Kandjoli.

 3. Rondtrappen in 't Vjenne

  Rondtrappen in 't Vjenne

  Adres
  start: Westeinde 54, 7671 CD Vriezenveen

  Deze fietsroute neemt u mee door het typerende landschap van Vriezenveen. Langs boerderijen, natuurgebieden en historische landschappen.

 4. Klompenwinkel Diepenheim

  Klompenwinkel Diepenheim

  Adres
  Grotestraat 64, 7478AD Diepenheim

  Op zoek naar een paar klompen, laarzen of werkschoenen? Dan is de Klompenwinkel van familie de Jonge in Diepenheim het adres!

 5. Kaasmakerij en Boerderij Heileuver

  Kaasmakerij en Boerderij Heileuver

  Adres
  Dalmsholterdijk 17, 8146 PE Dalmsholte

  Zo worden je kids aspirant-kaasmakertjes of zelfs boerenkaasliefhebbers. Dompel jezelf en je kids onder in deze authentieke kaasmakerij en boerderijwinkel, boek een demonstratie/rondleiding en proef het pure boerenleven.

 6. Dorcas

  Dorcas

  Adres
  Rijssensestraat 74A, 7442 MK Nijverdal

  Dorcas legt zich niet neer bij armoede in Oost-Europa en Afrika. Ze werkt samen met lokale partnerorganisaties aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de allerarmsten in deze gebieden en laat zich hiervoor inspireren door Mattheüs 25 uit de Bijbel.

 7. Concerten op de Deel

  Concerten op de Deel

  Adres
  Postbus 60, 7450 AB Holten

  De Concerten op de Deel vinden plaats in een boerderij in het buitengebied van het buurtschap Dijkerhoek, Holten, Holten