Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Drawing Centre Diepenheim

  Drawing Centre Diepenheim

  Adres
  Kuimgaarden 1, 7478 AN Diepenheim

  Drawing Centre Diepenheim is, naast de tekencentra in New York en Londen, het derde officiële tekencentrum van de wereld.

 2. Leemansmolen

  Leemansmolen

  Adres
  Hammerweg 32, 7671 JA Vriezenveen

  Aan de Hammerweg in Vriezenveen, schuin achter het NS station, staat de Leemansmolen. In 1862 liet de in Vriezenveen geboren Hendrik Leemans (1821-1906) de Leemansmolen bouwen.

 3. Sterrenwacht Hellendoorn

  Sterrenwacht Hellendoorn

  Adres
  Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal

  De sterrenwacht is gehuisvest in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer. De locatie, gelegen aan de rand van een prachtig groot natuurgebied, is ronduit uniek te noemen. Er is relatief nog weinig lichtvervuiling: er kunnen bij een heldere avond wel 1500 a 2000 sterren met het blote oog worden waargenomen.

 4. Prima Fashion

  Prima Fashion

  Adres
  Smitstraat 3, 7683 BD Den Ham

  Prima fashion is een gemoedelijke kledingwinkel met een regionale functie. In de winkel hangt een gezellige sfeer en de kledingadviseurs geven u persoonlijke aandacht en een goed advies. De modische collecties van diverse topmerken zijn sfeervol gepresenteerd en de service is prima. Prima fashion, gewoon prima!

 5. Peddemorsboerderij

  Peddemorsboerderij

  Adres
  Westeinde 342, 7671CM Vriezenveen

  De Peddemorsboerderij stamt uit de 16e eeuw en is voorzien van een zadeldak, een houten voorgeveltop en vensters met kalf-roede verdeling en halve luiken. De exacte bouwdatum van dit Rijksmonument is niet bekend. De geschiedenis leert wel dat de boerderij rond 1680 werd bewoond door Van Utert, boer en varkenshandelaar.

 6. Pleisterplaats De Barkel

  Pleisterplaats De Barkel

  Adres
  Hexelseweg 52b, 7641 PR Wierden

  Informatiepunt voor cultuurhistorie en archeologie. In het multifunctionele informatiepunt, tevens Rustpunt, wordt met moderne technieken de geschiedenis van de omgeving van Landgoed de Barkel verteld. Bijzonder is de grafheuvel reconstructie in de fraai aangelegde tuin met historische beplanting.

 7. Korenmolen De Hoop

  Korenmolen De Hoop

  Adres
  Ninaberlaan 78, 7447AH Hellendoorn

  Deze molen is in 1854 gebouwd voor het malen van graan. Na een periode van verval is de molen in 1978 gerestaureerd.

 8. Kasteel Huis te Diepenheim

  Kasteel Huis te Diepenheim

  Adres
  Stedeke 1, 7478RV Diepenheim

  Kasteel Huis te Diepenheim is het oudste Kasteel van Diepenheim. Het huis werd in 1648 gebouwd door Berent Bentinck.