Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Ommetje Vitens Palthe

  Ommetje Vitens Palthe

  Adres
  Wijkgebouw Kandjoli, Chris Soumokilstraat 69A, 7642 XX Wierden

  Dit ommetje kent drie lussen, die elk als afzonderlijke route zijn te lopen. U kunt alle routes starten bij het NS station. Het informatiepaneel staat bij wijkgebouw Kandjoli.

 2. Fietsroutenetwerk

  Fietsroutenetwerk

  Adres
  Grotestraat 4, 7683BB Den Ham

  Twente heeft een uitgebreid en uniform bewegwijzerd fietsnetwerk. De routes zijn aan elkaar gekoppeld door middel van een knooppuntensysteem.

 3. EKO Twente

  EKO Twente

  Adres
  Het Markslag 4, 7496DA Hengevelde

  EKO Twente in Hengevelde is dé bio webwinkel van gemakt, gezond en lekker voor Overijssel en Gelderland.

 4. Van Buurenstee

  Van Buurenstee

  Adres
  Van Buurenstee, Appelhofdwarsstraat 2, Wierden

  In de van Buurenstee bevindt zich Galerie Groot’n Jans, met werken van kunstenares Ingrid Groeneveld en de expositieruimte van de Historische Kring Wederden.

 5. Fietswinkel Kastenberg

  Fietswinkel Kastenberg

  Adres
  Hogepad 12, 7462WK Rijssen

  Rijwielhandel Kastenberg 'De Fietswinkel' is een bedrijf dat is opgericht achter in de in de jaren '40. Eerst begonnen aan de Haarstraat, en vanaf maart 1966 zijn wij gevestigd aan het Hogepad t.o het plein voor De Hoge Wal.

 6. Schuurman Schoenen

  Schuurman Schoenen

  Adres
  Julianaplein 29, 7681 AX Vroomshoop

  Schuurman Schoenen is 60 jaar geleden opgericht in Borculo en sindsdien uitgegroeid tot een begrip in Noord en Oost Nederland, met 42 filialen.

 7. De Graaf Hoveniers

  De Graaf Hoveniers

  Adres
  Oude Sluisweg 5, 7478 RJ Diepenheim

  De Graaf Hoveniers is een allround hoveniersbedrijf waar u terecht kunt voor advies, ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen en alle soorten groenvoorzieningen.

 8. Kerkelijk centrum Het Anker

  Kerkelijk centrum Het Anker

  Adres
  Hoofdstraat 35, 7681 DJ Vroomshoop

  Op 31 oktober 1868 werd Vroomshoop officieel tot Hervormde Gemeente uitgeroepen. Een kerkgebouw was er echter nog niet. De diensten werden gehouden in een schoolgebouw.

 9. Erve Knopert

  Erve Knopert

  Adres
  Welmersweg 3, 7475NZ Markelo

  Bent u tuinliefhebber? Kom dan eens kijken in de fuchsiatuin van Erve Knopert. Midden in het prachtige en rustieke landschap kunt u genieten van veel pracht en praal.

 10. Blauwe Bessenkwekerij

  Blauwe Bessenkwekerij "De Greftenhoeve"

  Adres
  Greftenweg 16, 7671PC Vriezenveen

  Blauwebessen kwekerij nabij uniek natuurgebied de Engbertsdijksvenen. In de boerenwinkel worden eigengemaakte producten verkocht, b.v. jam,bessensap en wijn. Binnen in de nostalgische koffie schenkerij of buiten op het originele terras kunt u lekker koffie drinken met heerlijke blauw bessenvlaai.