Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Engbertsdijksvenen

  Engbertsdijksvenen

  Adres
  Paterswal, 7671 TB Westerhaar

  De Engbertsdijksvenen is een natuurgebied ten oosten van Westerhaar-Vriezenveensewijk, gelegen in een driehoek met de dorpen Bruinehaar en de Pollen.

 2. Manege en kampeerboerderij De Barlo

  Manege en kampeerboerderij De Barlo

  Adres
  Enterweg 2a, 7475TK Markelo

  Manege en kampeerboerderij De Barlo ligt in de buurtschap Elsenerbroek, een uniek stukje Twente met diverse oude boerderijen en prima wandelmogelijkheden.

 3. Blauwe Bessenkwekerij

  Blauwe Bessenkwekerij "De Greftenhoeve"

  Adres
  Greftenweg 16, 7671PC Vriezenveen

  Blauwebessen kwekerij nabij uniek natuurgebied de Engbertsdijksvenen. In de boerenwinkel worden eigengemaakte producten verkocht, b.v. jam,bessensap en wijn. Binnen in de nostalgische koffie schenkerij of buiten op het originele terras kunt u lekker koffie drinken met heerlijke blauw bessenvlaai.

 4. Rijwielhandel Aanstoot

  Rijwielhandel Aanstoot

  Adres
  Rijssensestraat 111, 7441AA Nijverdal

  Aanstoot Rijwielspecialisten is al bijna 60 jaar actief en een begrip als totaalleverancier op fietsgebied in Nijverdal en omgeving.

 5. Zwembad het Ravijn

  Zwembad het Ravijn

  Adres
  Piet Heinweg 16, 7441GZ Nijverdal

  Nijverdal heeft een uitgebreide, moderne zwemaccommodatie. Er zijn verschillende baden, afgestemd op de wensen van de gebruikers. Voor de peuters is een apart bad met speelelementen aanwezig. Het binnenbad is het gehele jaar geopend. De buitenbaden zijn medio mei - september geopend.

 6. Joodse begraafplaats.

  Joodse begraafplaats.

  Adres
  Holleweg op de Mageler Es, Den Ham

  Den Ham kende in haar geschiedenis twee Joodse begraafplaatsen. De oudste ligt aan de Mageler Es. Hier zijn geen grafstenen meer aanwezig. De begraafplaats werd gesticht in 1840.

 7. Roke`s Erf

  Roke`s Erf

  Adres
  Dwarsweg 1, 7735 KS Ommen

  Proef, geniet, beleef: het boerenleven ! Dit kan op onze boerderij: Rokes Erf in Ommen !

 8. De Drie Kamers

  De Drie Kamers

  Adres
  Grotestraat 54, 7478AD Diepenheim

  De Drie Kamers is een gezellige winkel en bestaat uit drie stijlvol ingerichte kamers met brocante en antiek uit voornamelijk Engeland, België en Frankrijk.

 9. Landhoeve de Zwiese

  Landhoeve de Zwiese

  Adres
  Hardenbergerweg 23, 7778HP Loozen

  In het glooiende landschap van het Overijsselse Vechtdal ligt de camping van Landhoeve de Zwiese. Kleinschalig, maar wel met fijne royale kampeerplaatsen en van alle gemakken voorzien.