Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Stal de Eik

  Stal de Eik

  Adres
  Oude Diepenveenseweg 11, 7451CK Holten

  Of het nu om leren paardrijden, ponykamp of een prachtige buitenrit gaat, Manege 'Stal de Eik' heeft voor ieder wat wils.

 2. Bristol

  Bristol

  Adres
  Keizerserf 7, 7442 MG Nijverdal

  De laagste prijs, de juiste kwaliteit, de grootste keuze in schoenen, kleding, sport en accessoires en super veel winkelplezier!

 3. Vrije Baptistengemeente Goor

  Vrije Baptistengemeente Goor

  Adres
  Irisstraat 5b, 7471AS Goor

  Als streekgemeente vervult zij een functie in een groot werkgebied dat zich uitstrekt van Almelo tot Winterswijk en van Bathmen tot Lochem.

 4. Routenetwerken Twente Fietsen

  Routenetwerken Twente Fietsen

  Adres
  Marktstraat 21, 7642AK Wierden

  In Overijssel ligt een duizenden kilometers bewegwijzerd fietsroutenetwerk. Met dit netwerk kunt u zelf eindeloos veel fietsroutes maken met behulp van zogenaamde knooppunten.

 5. Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

  Adres
  Grotestraat 281, 7441GS Nijverdal

  In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kunt u alle informatie krijgen over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied.

 6. Grand café `t Wapen van Markelo

  Grand café `t Wapen van Markelo

  Adres
  Grotestraat 1, 7475AZ Markelo

  ‘t Wapen van Markelo staat garant voor kwaliteit en gezelligheid. Restaurant ‘t Wapen van Markelo gelegen in het hartje van Markelo.

 7. Pets Place Phoenix

  Pets Place Phoenix

  Adres
  Rijssensestraat 59, 7442MR Nijverdal

  Pets Place biedt een compleet assortiment diervoeding en een breed en actueel assortiment dierbenodigdheden. We verkopen producten voor honden, katten, knaagdieren, vogels, vissen, reptielen, boerderijdieren en buitenleven.

 8. Boswachterij Ommen en Eerde

  Boswachterij Ommen en Eerde

  Adres
  Hammerweg, Den Ham

  Al in 1300 was dit stukje Twente bewoond door ridders en boeren. Het kasteel werd vroeger bewoond door baron Van Pallandt. Deze statige woning is nu een Internationale school. In het bos kan men wandelen en fietsen, honden zijn toegestaan mits aangelijnd.

 9. R.K. of Nieuwe Blasius

  R.K. of Nieuwe Blasius

  Adres
  Langestraat 76, 7491AJ Delden

  De Rooms Katholieke kerk van Delden is vernoemd naar de Heilige Blasius. De kerk is gebouwd in Neo-gotische stijl.