Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Paardrijnetwerk Twente

  Paardrijnetwerk Twente

  Adres
  meer informatie bij TTI Den Ham, Grotestraat 4, 7683 BB Den Ham

  Nieuw netwerk van ruiter- en menroutes in Twente. Via een knooppunten systeem bepaalt u zelf waar u langs wilt rijden.

 2. Glasatelier Wil Wessels

  Glasatelier Wil Wessels

  Adres
  Westeinde 172, 7671 CG Vriezenveen

  Specialist in glas-in-lood in elke stijl. Maar ook beoefenaar van glas fusing, een techniek om glazen voorwerpen te maken door het smelten en buigen van glas.

 3. Pleisterplaats De Barkel

  Pleisterplaats De Barkel

  Adres
  Hexelseweg 52b, 7641 PR Wierden

  Informatiepunt voor cultuurhistorie en archeologie. In het multifunctionele informatiepunt, tevens Rustpunt, wordt met moderne technieken de geschiedenis van de omgeving van Landgoed de Barkel verteld. Bijzonder is de grafheuvel reconstructie in de fraai aangelegde tuin met historische beplanting.

 4. Landgoedcentrum Landgoed Vilsteren

  Landgoedcentrum Landgoed Vilsteren

  Adres
  Vilsterse Allee 1D, 7734PB Vilsteren

  Het Landgoedcentrum van Landgoed Vilsteren is een combinatie van een informatiecentrum, een landgoedwinkel, een ontvangstruimte voor groepen en een vergaderlocatie.

 5. De Kruidenhoeve

  De Kruidenhoeve

  Adres
  Den Oosterhuis 10, 7707PE Hardenberg

  De Kruidenhoeve is gelegen in het buitengebied van Balkbrug, grenzend aan het mooie Reestdal en vlakbij het oude Jodenvonder. Het vonder is in december 2007 geheel gerestaureerd.

 6. Bakkerij ter Avest

  Bakkerij ter Avest

  Adres
  Kortestraat 23, 7491AX Delden

  In de sfeervolle winkel van Bakkerij ter Avest vindt u een zeer uitgebreid assortiment ambachtelijk brood, gebak en banket.