Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. De Kroon Bloembinderij

  De Kroon Bloembinderij

  Adres
  Markt 1, 7491AT Delden

  In de Kroon, het historische pand met een klokgevel, waarop een vergulde kroon is aangebracht, hierin huist De Kroon Bloembinderij.

 2. Boswachterij Ommen en Eerde

  Boswachterij Ommen en Eerde

  Adres
  Hammerweg, Den Ham

  Al in 1300 was dit stukje Twente bewoond door ridders en boeren. Het kasteel werd vroeger bewoond door baron Van Pallandt. Deze statige woning is nu een Internationale school. In het bos kan men wandelen en fietsen, honden zijn toegestaan mits aangelijnd.

 3. Kruidentuin

  Kruidentuin

  Adres
  Grotestraat 4, 7683BB Den Ham

  Educatieve kruidentuin met een kleine bijbeltuin. Het hele jaar door vrij toegankelijk. Op verzoek worden er rondleidingen voor groepen gegeven.

 4. Leemansmolen

  Leemansmolen

  Adres
  Hammerweg 32, 7671 JA Vriezenveen

  Aan de Hammerweg in Vriezenveen, schuin achter het NS station, staat de Leemansmolen. In 1862 liet de in Vriezenveen geboren Hendrik Leemans (1821-1906) de Leemansmolen bouwen.

 5. Hampshire Paping Hotel & SPA

  Hampshire Paping Hotel & SPA

  Adres
  Stationsweg 29, 7731AX Ommen

  De ligging van het hotel biedt een scala aan mogelijkheden. Het NS station bevindt zich op loopafstand van het hotel, het centrum van Ommen ligt om de hoek en op 800 meterlopen staat u aan de oever van de rivier De Vecht.

 6. Historisch Museum Vriezenveen

  Historisch Museum Vriezenveen

  Adres
  Westeinde 54, 7671CD Vriezenveen

  Het Historisch Museum Vriezenveen is gevestigd in het oude raadhuis van Vriezenveen, midden in het centrum. Het museum is eigendom van de gemeente Twenterand en wordt beheerd door de Vereniging Oud Vriezenveen.

 7. De Rozenboog

  De Rozenboog

  Adres
  Grotestraat 90, 7478AE Diepenheim

  “De Rozenboog”, gelegen in het centrum van Diepenheim, maakt zelfontworpen ijzeren tuindecoraties op maat.

 8. De Anermolen

  De Anermolen

  Adres
  Anerveenseweg 26, 7784DD Hardenberg

  De Anermolen is in 1864 gebouwd als korenmolen en is eigendom van de Stichting Anermolen te Holtheme die de molen in 1981 nog eens grondig heeft laten restaureren.

 9. Museum Zichtbaar Verleden

  Museum Zichtbaar Verleden

  Adres
  Kloosterdijk 178B, 7693PS Sibculo

  Museum van Stichting Klooster Sibculo. De geschiedenis van het voormalig Cisterciënzerklooster is in beeld gebracht; er is geologisch gesteente uit de Sibculose zandafgravingen; er is een actieve genealogiegroep; ook heemkunde heeft de aandacht.

 10. Joodse begraafplaats.

  Joodse begraafplaats.

  Adres
  Holleweg op de Mageler Es, Den Ham

  Den Ham kende in haar geschiedenis twee Joodse begraafplaatsen. De oudste ligt aan de Mageler Es. Hier zijn geen grafstenen meer aanwezig. De begraafplaats werd gesticht in 1840.

 11. Hans Anders

  Hans Anders

  Adres
  Grotestraat 192, 7443 bs Nijverdal

  Op zoek naar een goede opticien of audicien in Nijverdal? Hans Anders heeft in Nijverdal een vestiging waar je terecht kunt voor een uitgebreid assortiment en deskundig advies.

 12. Bierbrouwerij De Pauw

  Bierbrouwerij De Pauw

  Adres
  Achterbroekweg 1, 7731 PN Ommen

  De brouwerij is gehuisvest op het erf van de eeuwenoude boerderij De Meulenhorst. Het erf is gelegen in natuurgebied het Eerder Achterbroek tussen Ommen en Den Ham.