Zien & Doen

West Twente is een veelzijdige gebied waar veel te beleven valt. Van actief en sportief naar rustige natuur beleving en leuke en leerzame activiteiten voor en met de kinderen. Er is voor elk wat wils! De pagina Zien en Doen geeft u tips voor trips voor een leuke tijdsbesteding bij ons in West Twente.

 1. Kruidentuin

  Kruidentuin

  Adres
  Grotestraat 4, 7683BB Den Ham

  Educatieve kruidentuin met een kleine bijbeltuin. Het hele jaar door vrij toegankelijk. Op verzoek worden er rondleidingen voor groepen gegeven.

 2. Gerrit Valk's Bakkerij en IJsmuseum

  Gerrit Valk's Bakkerij en IJsmuseum

  Adres
  Dorpsstraat 49, 7447CN Hellendoorn

  In dit unieke museum aan de Dorpstraat in Hellendoorn vindt u op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.

 3. Fietsroutenetwerk

  Fietsroutenetwerk

  Adres
  Grotestraat 4, 7683BB Den Ham

  Twente heeft een uitgebreid en uniform bewegwijzerd fietsnetwerk. De routes zijn aan elkaar gekoppeld door middel van een knooppuntensysteem.

 4. Rijwielhandel Aanstoot

  Rijwielhandel Aanstoot

  Adres
  Rijssensestraat 111, 7441AA Nijverdal

  Aanstoot Rijwielspecialisten is al bijna 60 jaar actief en een begrip als totaalleverancier op fietsgebied in Nijverdal en omgeving.

 5. PKN Johannes Kerk

  PKN Johannes Kerk

  Adres
  Grotestraat 1, 7478AA Diepenheim

  De PKN Johannes Kerk staat aan de rand van Diepenheim. De toren dateert van ca. 1480 en het huidige kerkgebouw van 1679. Bezienswaardig zijn o.m. de grafkelder, de adellijke banken, de kansel en het fraaie orgel uit 1892.

 6. Prima Fashion

  Prima Fashion

  Adres
  Smitstraat 3, 7683 BD Den Ham

  Prima fashion is een gemoedelijke kledingwinkel met een regionale functie. In de winkel hangt een gezellige sfeer en de kledingadviseurs geven u persoonlijke aandacht en een goed advies. De modische collecties van diverse topmerken zijn sfeervol gepresenteerd en de service is prima. Prima fashion, gewoon prima!

 7. Landal Landgoed De Elsgraven

  Landal Landgoed De Elsgraven

  Adres
  Eversdijk 6a, 7468 PV Enter

  Bungalowpark van ca. 12 ha met zo'n 145 bungalows voor 4 of 6 personen, nabij het klompendorp Enter. Op het bungalowpark zelf kunt u overdekt zwemmen, squashen of midgetgolfen.

 8. Tuinen Mien Ruys

  Tuinen Mien Ruys

  Adres
  Moerheimstraat 84, 7701CG Dedemsvaart

  Ergens diep weggedoken in ons land ligt een groen monument van 25000 m2 dat is ontstaan door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw.

 9. Saffier Juweliers

  Saffier Juweliers

  Adres
  Grotestraat 115, 7443 BD Nijverdal

  Bij de twee vestigingen van Saffier Juweliers vindt u exclusieve juwelen en horloges, vakmanschap en een persoonlijke benadering.