Welkom bij de Paarse Loper (2019-2020)

Eind augustus verandert Nationaal Park Sallandse Heuvelrug elk jaar weer in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Om van dit schouwspel te kunnen genieten worden er allerlei activiteiten in die periode georganiseerd. De Paarse Loper wordt als het ware voor u uitgerold. Deze pagina geeft een impressie van afgelopen zomer. Zodra de nieuwe data voor 2020 bekend zijn, worden deze hier kenbaar gemaakt.

Binnenkort op de Sallandse Heuvelrug

  1. Heidemars

    Wandeling met verschillende afstanden over de prachtige Holterberg, waarbij natuurlijk langs de paarse heide wordt …

  2. Heide, planten en dieren

    De heide bloeit, een golvende paarse vlakte. Een lust voor het oog.

  3. Eindeloze Heuvelentocht 2019

    Liefhebbers van meerdaagse wandeltochten in de natuur kunnen in augustus hun hart ophalen op de Sallandse Heuvelrug. …

De vlinder en de zwerfkei

Marga Bult leest voor

Speciaal voor de Paarse Loper sprak Marga Bult het sprookje in van "De vlinder en de zwerfkei". Het sprookje speelt zich af op de Sallandse Heuvelrug en vertelt het verhaal van prinses Julia en August de zoon van de schaapherder.

Laatste nieuws

Bergen vol beleving

Met maar liefst 26 bergen, prachtige vergezichten en het grootste aaneengesloten droge heidegebied van Noordwest Europa ligt op een steenworp van de Hanzestad Deventer ‘De Sallandse Heuvelrug’, een bijzonder natuurgebied in Oost-Nederland.

#paarseloper

De Paarse Loper is een initiatief van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug in samenwerking met ondernemers, Toeristisch Bureau Hellendoorn, Toerisme Rijssen-Holten en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hellendoorn en Gemeente Rijssen-Holten.

Ga hier naar de Toolkit voor ondernemers.