Welkom bij de Paarse Loper 2019

De beleefweken van de Sallands Heuvelrug staan elk jaar in het teken van de bloeiende heide. Afgelopen jaar bloeide de heide minder weelderig dan afgelopen jaren maar er was nog steeds voldoende te doen en te beleven. We hopen dat de heide in 2019 weer volop bloeit en iedereen weer kan genieten van de Sallandse Heuvelrug in een zee van bloeiende heide.

(Impressie 2018)

HapTrap Heuvelrug-vlog

Travelling Twents

Nieuwsgierig naar het fietsarrangement HapTrap Heuvelrug? Bekijk dan eens de vlog hiernaast van Martin en Gerieke van Travelling Twents. Op eigen wijze en in het dialect tonen zij hun kijk op deze fietstocht.

De vlinder en de zwerfkei

Marga Bult leest voor

Speciaal voor de Paarse Loper sprak Marga Bult het sprookje in van "De vlinder en de zwerfkei". Het sprookje speelt zich af op de Sallandse Heuvelrug en vertelt het verhaal van prinses Julia en August de zoon van de schaapherder.

Bergen vol beleving

Met maar liefst 26 bergen, prachtige vergezichten en het grootste aaneengesloten droge heidegebied van Noordwest Europa ligt op een steenworp van de Hanzestad Deventer ‘De Sallandse Heuvelrug’, een bijzonder natuurgebied in Oost-Nederland.

#paarseloper

De Paarse Loper is een initiatief van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug in samenwerking met ondernemers, Toeristisch Bureau Hellendoorn, Toerisme Rijssen-Holten en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hellendoorn en Gemeente Rijssen-Holten.

Ga hier naar de Toolkit voor ondernemers.