Welkom bij de Paarse Loper 2018

Eind augustus verandert Nationaal Park De Sallandse Heuvel elk jaar weer in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Om van dit schouwspel te kunnen genieten worden er allerlei activiteiten in de periode van 18 augustus tot en met 2 september georganiseerd. De Paarse Loper wordt als het ware voor je uitgerold en de loper opent ook de spreekwoordelijke deuren om alles wat paars is te kunnen zien, proeven, ruiken en ervaren.

Activiteitenoverzicht

Binnenkort op en rondom de Sallandse Heuvelrug

 1. Paarse ochtendwandeling

  Start deze ochtend met een vroege ochtendwandeling naar de paarse heide.

 2. Sprookjesachtige heidewandeling

  Ontdek tijdens deze leuke kinderwandeltocht het verhaal achter de paarse loper. Een gids neemt je mee over de heide …

 3. Sallandse Heuvelrug Zomerfair

  Het echte zomergevoel!

 4. Schapen drijven bij de schaapskooi op de Sprengenberg

  Bij de schaapskooi geeft de schaapherders samen met haar hond een demonstratie schapen drijven: om 14.00 en 15.00 …

HapTrap Heuvelrug-vlog

Travelling Twents

Nieuwsgierig naar het fietsarrangement HapTrap Heuvelrug? Bekijk dan eens de vlog hiernaast van Martin en Gerieke van Travelling Twents. Op eigen wijze en in het dialect tonen zij hun kijk op deze fietstocht.

Bergen vol beleving

Met maar liefst 26 bergen, prachtige vergezichten en het grootste aaneengesloten droge heidegebied van Noordwest Europa ligt op een steenworp van de Hanzestad Deventer ‘De Sallandse Heuvelrug’, een bijzonder natuurgebied in Oost-Nederland.

#paarseloper

De Paarse Loper is een initiatief van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug in samenwerking met ondernemers, Toeristisch Bureau Hellendoorn, Toerisme Rijssen-Holten en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hellendoorn en Gemeente Rijssen-Holten.

Ga hier naar de Toolkit voor ondernemers.